Bravčová pečeň na paradajkách
Autor receptu: martina34
Dnes som robila manželovo obľúbené jedlo - bravčovú pečeň, ktorú som trochu
vylepšila.
3 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do panvice si dáme 2 PL oleja a na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju a preložíme si ju na tanier. Do panvice si dáme zvyšný olej, zohrejeme, medzi tým si narežeme pečeň, obalíme ju v hladkej múke a opečieme ju z oboch strán. Postupne tak osmažíme všetky plátky pečene. Všetky kúsky potom vložíme naspäť do panvice, pridáme aj opečenú cibuľu, pridáme mleté korenie, mletú papriku, paradajkový pretlak, premiešame a necháme 15 minút prikryté dusiť. Na koniec pridáme aj soľ, premiešame, ak je potrebné podlejeme 1 dcl vody a necháme 5 minút ešte dusiť. Hotovú pečeň podávame s ryžou alebo s chlebom.