Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 20. januára 2011

Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie môžem vyhútala som manželovi zelenú večeru so žltými bodkami :-)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
300 g
200 g
50 g
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú a osušenú bravčovú panenku /sviečkovú/ pokrájame na plátky asi 2 cm a mierne naklepeme sekáčikom na mäso.

    Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zelené korenie si podrvíme - zomelime na hrubo, aby sme zachovali tú skvelú chuť. Plátky mäsa jemne potrieme olejom, osolíme a riadne okoreníme :-)

    Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plátky mäsa uložíme do nádoby s uzáverom a necháme odležať minimálne 2 hodinky.

    Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hodinu pred prípravou mäsa si nakrájame umyté neošúpané zemiaky, ktoré len jemne potrieme olejom a posypeme zmesou na americké zemiaky a šupneme do rúry piecť na 200 stupňov.

    Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zelenú fazuľku (tú na obrázku sadil vlani môj trojročný vnúčik) dáme dusiť na maslo, trošku osolíme, ochutíme zeleným korením :-) dusíme podľa druhu fazuľky , sterilizovanú len 3 minúty. Sterilizovanú kukuricu (mne sa podarilo kúpiť zmiešanú s červenou fazuľkou) pridáme celkom pred dodusením prílohy.

    Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odležanú panenku opekáme na rozpustenom masle na minútku (teda krátko) a potom už len rýchlo naservírujeme s prílohami a poprajeme si dobrú chuť !!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
panenka je panenka,môžeme na hocijaký spôsob,ukladám aj tvoj rcp....
Toľko vynikajúcich receptov, čo mám variť skôr?