Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou (fotorecept)
Autor receptu: janazjarku
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie môžem vyhútala som manželovi zelenú večeru so žltými bodkami :-)
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Umytú a osušenú bravčovú panenku /sviečkovú/ pokrájame na plátky asi 2 cm a mierne naklepeme sekáčikom na mäso.
- Zelené korenie si podrvíme - zomelime na hrubo, aby sme zachovali tú skvelú chuť. Plátky mäsa jemne potrieme olejom, osolíme a riadne okoreníme :-)
- Plátky mäsa uložíme do nádoby s uzáverom a necháme odležať minimálne 2 hodinky.
- Hodinu pred prípravou mäsa si nakrájame umyté neošúpané zemiaky, ktoré len jemne potrieme olejom a posypeme zmesou na americké zemiaky a šupneme do rúry piecť na 200 stupňov.
- Zelenú fazuľku (tú na obrázku sadil vlani môj trojročný vnúčik) dáme dusiť na maslo, trošku osolíme, ochutíme zeleným korením :-) dusíme podľa druhu fazuľky , sterilizovanú len 3 minúty. Sterilizovanú kukuricu (mne sa podarilo kúpiť zmiešanú s červenou fazuľkou) pridáme celkom pred dodusením prílohy.
- Odležanú panenku opekáme na rozpustenom masle na minútku (teda krátko) a potom už len rýchlo naservírujeme s prílohami a poprajeme si dobrú chuť !!