Bravčová cochinita (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Tento recept pochádza z časti Mexika, ktorá sa volá Yucatan.

20 minút
príprava
120 minút
na 300 °C

Postup

  1. Kyslý pomarančový džús (ak nie je dosť kyslý zmiešame ho s citrónovou šťavou) rozmixujeme s achiote a oreganom.
  2. Nádobu, v ktorej budeme piecť mäso vyložíme alobalom. Banánové listy "zohrejeme" nad plameňom, aby zmäkli a tiež ich vložíme do nádoby ktorú použijeme na pečenie. (Ak nezoženiete banánové listy, postačí alobal)
  3. Mäso nakrájame na menšie kúsky a ochutíme soľou, korením a cesnakom.
  4. Mäso vložíme do pripraveného hrnca a zalejeme pomarančovou zmesou. Zakryjeme ďalšími banánovými listami a vložíme do chladničky na aspoň 4 hodiny.
  5. Pred pečením na mäso nalejeme asi šálku vody a opäť ho zakryjeme. Pečieme predhriatej rúre (300°C) asi dve hodiny alebo kým mäso nezmäkne. (Počas pečenia ešte 2 krát podlejeme vodou).
  6. Po upečení vyberieme alobal a banánové listy a mäso potrháme na menšie kúsky (pomocou vidličky). (Týmto istým spôsobom sa dá pripraviť aj kuracie mäso)
  7. Podávame s tortillami a fialovou cibuľkou s papričkami habanero, ktoré pokrájame na tenké rezance a polejeme šťavou z polovice citróna a pár kvapkami octu. (necháme postáť asi hodinu)
  8. Dobrú chuť.