Bravčová cochinita (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Tento recept pochádza z časti Mexika, ktorá sa volá Yucatan.
20 minút príprava |
120 minút na 300 °C |
Postup
- Kyslý pomarančový džús (ak nie je dosť kyslý zmiešame ho s citrónovou šťavou) rozmixujeme s achiote a oreganom.
- Nádobu, v ktorej budeme piecť mäso vyložíme alobalom. Banánové listy "zohrejeme" nad plameňom, aby zmäkli a tiež ich vložíme do nádoby ktorú použijeme na pečenie. (Ak nezoženiete banánové listy, postačí alobal)
- Mäso nakrájame na menšie kúsky a ochutíme soľou, korením a cesnakom.
- Mäso vložíme do pripraveného hrnca a zalejeme pomarančovou zmesou. Zakryjeme ďalšími banánovými listami a vložíme do chladničky na aspoň 4 hodiny.
- Pred pečením na mäso nalejeme asi šálku vody a opäť ho zakryjeme. Pečieme predhriatej rúre (300°C) asi dve hodiny alebo kým mäso nezmäkne. (Počas pečenia ešte 2 krát podlejeme vodou).
- Po upečení vyberieme alobal a banánové listy a mäso potrháme na menšie kúsky (pomocou vidličky).
(Týmto istým spôsobom sa dá pripraviť aj kuracie mäso)
- Podávame s tortillami a fialovou cibuľkou s papričkami habanero, ktoré pokrájame na tenké rezance a polejeme šťavou z polovice citróna a pár kvapkami octu. (necháme postáť asi hodinu)
- Dobrú chuť.