Boloňské špagety

Autor receptu: uzaska

Jednoduchá vegetariánska verzia

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špagety uvaríme (10 min. v osolenej vode).
  2. Na lyžici oleja orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak, zamiešame. Ak je zmes príliš suchá, zalejeme ju ďalšou lyžicou oleja.
  3. Okoreníme troškou bazalky, oregana a mletého čierneho korenia. Pridáme suchý (neuvarený) granulát, minútu smažíme, pridáme lyžičku sójovej omáčky a vývar (bujón).
  4. Za občasného premiešania varíme 10 minút, pridáme malý pretlak a nakoniec povaríme ďalšie 3 minúty (resp. kým nemá omáčka solídnu konzistenciu).