Bohnensterz

Autor receptu: sdb

Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr príloha vhodná najmä k údeninám, varenému kolenu či párkom a klobáskam od výmyslu sveta (a to tu oni naozaj vedia).

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme vo vode cez noc odležané strukoviny podľa chuti (ak nepoužívame konzervované), ja som použila cícer, najtypickejšia je ale fazuľa. Na suchej panvici za stáleho miešania ohrievame múku so soľou tak dlho, až nezačne mierne hnednúť a orieškovo voniať. Zalejeme 3/4 litrom vody z uvarených strukovín, necháme múku natiahnuť tekutinu a pridáme strukovinu samotnú. Prelejeme roztopenou masťou a dobre prepražíme na panvici.
  2. Ak si k tomu upečiete klobásky alebo biele paročky či inú údeninu, odporúčam preliať priao výpekom z panvice. Masťou nešetrite, ina bude Bohnensterz suchý. :)