Bochníčky s kávovým krémom
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 8. decembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Vianoce sú výkladnou skriňou sladkej kuchyne. Drobné pečivo, koláčiky, rezy, medovníčky, miňonky... všetky chutia vynikajúco. Vďaka drobným ozdôbkam a tzv. filigránom sú vždy iné, Zobraziť celý popisVianoce sú výkladnou skriňou sladkej kuchyne. Drobné pečivo, koláčiky, rezy, medovníčky, miňonky... všetky chutia vynikajúco. Vďaka drobným ozdôbkam a tzv. filigránom sú vždy iné, originálne.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s maslom. Bielky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami. Pridáme hladkú múku, kypriaci prášok a perníkové korenie, ktoré jemne vmiešame. Formičky naplníme a pečieme na 150 °C približne 15 minút.
- 2
Krém: Žĺtky, vychladenú kávu a cukor šľaháme nad vodným kúpeľom do zhustnutia. Do vychladnutej masy vmiešame postupne maslo.
- 3
Bochníčky ozdobíme krémom a vianočnými ozdobami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu