Bochníčky s kávovým krémom

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 8. decembra 2013
Bochníčky s kávovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Vianoce sú výkladnou skriňou sladkej kuchyne. Drobné pečivo, koláčiky, rezy, medovníčky, miňonky... všetky chutia vynikajúco. Vďaka drobným ozdôbkam a tzv. filigránom sú vždy iné, originálne.

20 ks
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
180 g
200 g
200 g
1/2 bal
1/2 bal
Krém:
250 g
100 ml
100 g
4 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s maslom. Bielky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami. Pridáme hladkú múku, kypriaci prášok a perníkové korenie, ktoré jemne vmiešame. Formičky naplníme a pečieme na 150 °C približne 15 minút.

  2. 2

    Krém: Žĺtky, vychladenú kávu a cukor šľaháme nad vodným kúpeľom do zhustnutia. Do vychladnutej masy vmiešame postupne maslo.

  3. 3

    Bochníčky ozdobíme krémom a vianočnými ozdobami.

Diskusia k receptu

jozka2
no tak toto je hotove umelecke dielo,krasa.5