Bochníčky s kávovým krémom

Autor receptu: redakcia

Vianoce sú výkladnou skriňou sladkej kuchyne. Drobné pečivo, koláčiky, rezy, medovníčky, miňonky... všetky chutia vynikajúco. Vďaka drobným ozdôbkam a tzv. filigránom sú vždy iné, originálne.

20 ks
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vyšľaháme s maslom. Bielky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami. Pridáme hladkú múku, kypriaci prášok a perníkové korenie, ktoré jemne vmiešame. Formičky naplníme a pečieme na 150 °C približne 15 minút.
  2. Krém: Žĺtky, vychladenú kávu a cukor šľaháme nad vodným kúpeľom do zhustnutia. Do vychladnutej masy vmiešame postupne maslo.
  3. Bochníčky ozdobíme krémom a vianočnými ozdobami.