Bochníčky s kávovým krémom
Autor receptu: redakcia
Vianoce sú výkladnou skriňou sladkej kuchyne. Drobné pečivo, koláčiky, rezy, medovníčky, miňonky... všetky chutia vynikajúco. Vďaka drobným ozdôbkam a tzv. filigránom sú vždy iné, originálne.
20 ks porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky vyšľaháme s maslom. Bielky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami. Pridáme hladkú múku, kypriaci prášok a perníkové korenie, ktoré jemne vmiešame. Formičky naplníme a pečieme na 150 °C približne 15 minút.
- Krém: Žĺtky, vychladenú kávu a cukor šľaháme nad vodným kúpeľom do zhustnutia. Do vychladnutej masy vmiešame postupne maslo.
- Bochníčky ozdobíme krémom a vianočnými ozdobami.