Bôb alebo bobovica ako oriešky
Autor receptu: hubata
Keď sme mali záhradu tak som experimentovala a pestovala všeličo: arašídy, sóju,
melóny, kukuricu na pukance - no a darilo sa mi tak ako sa zvykne dariť mestskému
človeku na dedinskej záhrade. Takýmto dlhoročným experimentovaním som dosiahla
veľmi pekné výsledky v pukaní pukancov a v oblasti fazuľovej. Takže tu je jeden receptík
na oriešky z bôbu, ktorý môže nahradiť aj fazuľa obrovských rozmerov na Záhorí zvaná
bobovica (alebo tiež trojprdová).
20-30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Bôb alebo mladú obrovskú fazuľu na Záhorí zvanú bobovica si poobede uvaríme v osolenej vode do mäkka. Dáme pozor aby sa nám nerozvarila, lebo tie šupy nie sú veľmi chutné a pochúťka prestane byť zaujímavá. Podľa počtu ľudí pri večernom táboráku ju rozdelíme do dvoch mís pre dospelých a pre deti.
A teraz to príde:
@a/ pre deti: uvarený bôb alebo bobovicu opečieme na troške oleja do zlatova, preložíme do misy, prisolíme a premiešame s bylinkami,
@b/ pre dospelých: do oleja po opečení bôbu alebo bobovice pridáme pikantné koreniny, troška pripečieme, zmiešame s opečeným bôbom alebo bobovicou a prisolíme.
Po pritúlení sa k správnej mise napichujeme oneho na pridelenú špicatú špajdlu aby sa nám predĺžila ruka a podľa veku zapíjame oroseným .......... alebo chladeným ............. (doplniť podľa toho či sme pod zákonom alebo už nie).
Spať sa doporučuje na čerstvom vzduchu, aby nás v noci nenadnášalo.