Bôb alebo bobovica ako oriešky

Autor receptu: hubata

Keď sme mali záhradu tak som experimentovala a pestovala všeličo: arašídy, sóju, melóny, kukuricu na pukance - no a darilo sa mi tak ako sa zvykne dariť mestskému človeku na dedinskej záhrade. Takýmto dlhoročným experimentovaním som dosiahla veľmi pekné výsledky v pukaní pukancov a v oblasti fazuľovej. Takže tu je jeden receptík na oriešky z bôbu, ktorý môže nahradiť aj fazuľa obrovských rozmerov na Záhorí zvaná bobovica (alebo tiež trojprdová).

20-30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bôb alebo mladú obrovskú fazuľu na Záhorí zvanú bobovica si poobede uvaríme v osolenej vode do mäkka. Dáme pozor aby sa nám nerozvarila, lebo tie šupy nie sú veľmi chutné a pochúťka prestane byť zaujímavá. Podľa počtu ľudí pri večernom táboráku ju rozdelíme do dvoch mís pre dospelých a pre deti. A teraz to príde: @a/ pre deti: uvarený bôb alebo bobovicu opečieme na troške oleja do zlatova, preložíme do misy, prisolíme a premiešame s bylinkami, @b/ pre dospelých: do oleja po opečení bôbu alebo bobovice pridáme pikantné koreniny, troška pripečieme, zmiešame s opečeným bôbom alebo bobovicou a prisolíme. Po pritúlení sa k správnej mise napichujeme oneho na pridelenú špicatú špajdlu aby sa nám predĺžila ruka a podľa veku zapíjame oroseným .......... alebo chladeným ............. (doplniť podľa toho či sme pod zákonom alebo už nie). Spať sa doporučuje na čerstvom vzduchu, aby nás v noci nenadnášalo.