Bleskový krémeš

mataliptak - fotkamataliptak, 2. septembra 2012

Suroviny

7 pl
7 ks
500 ml
250 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    lístkové cesto rozdelíme na dve časti a upečieme v rúre na 200 stupnoch do ružova ... odmeráme si pol litra vody ... polku z vody dáme do hrnca pridáme cukor , vanilku a necháme zovrieť ... do druhej polky vmiešame gustin a ked voda vrie prilejeme a uvaríme hustí puding , kto chce može pridať aj trošku žltej potrav. farby ... bielka vyšlaháme na sneh , ktoré hned vmiešame do ešte uplne horúceho pudingu ... hotový lístkový plát natrieme plnkou a prikryjeme druhým plátom ... možeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou ... u nás viac ide tá čokoláda ... tak a za 15 minút je hotový krémeš a hned sa može krájať a papať ... tak dobrú chuť ... :-)

Diskusia k receptu

medulienka122
dúfala som, že k tým kočkám kurčatám pridáš recept aj na to "zátišie", čo máš na fotke...:-)))
marta5
Krémeš je iste dobrý,možno namiesto potravinovej farby dala by som tam žltka ,čo zostanu ked vyšľahame bielka,do plnky.Skúsim ho.
jamalinka
poznám, robím ho roky len ja dávam 1 liter vody a 4 ks zlatý klas, uvarím puding, množstvo cukru do pudingu prispôsobiť množstvu vody a ihned idem šľahať bielka, puding trošku ochladne - málinko a potom vyšľahaný sneh pomaly zamiešavám do pudingu, žĺtka používam do pudingu, je potom pekný žltý. Potriem upečený spodný plát, nechám vychladnúť a ešte potriem vyšľahanou šľahačkovou smotanou, vrchný plát pokrájam na kocky a uložím na plnku. Potom už len kto ako chce posypať s cukrom +vanilka, alebo čokoládu. Chcem len podotknúť, aby ste vodu nezamieňali mliekom, nie je to ono.
mataliptak
dakujem pekne za komentáre... no asi máte pravdu s tými žltkami a dám ich aj ja do pudingu ... ale u nás nie je problém s tým , že ostanú žltka aj tak sa to hned zkonzumuje inak :-)))
sneica
kedze je bleskovy tak bleskovo ukladam a co najskor skusam...:)
mataliptak
@sneica ano je bleskový , preto ho robím skoro každý druhý den ...:-))) a je aj chutný , určite vyskúšaj nebudeš lutovať ... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia