Foto: ivah
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších koláčov. Pripomína mi detstvo, kedy ho pekávala moja moravská stará mama a chutil naozaj neodolateľne. :-)
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Sušené ovocie zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Čokoládu postrúhame na hrubo, orechy posekáme.
- 2
Z bielkov s vodou a štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne rozpustí. Múky premiešame so škoricou a citrónovou kôrou a spolu s olejom zľahka primiešame do snehu. Pridáme orechy, čokoládu, odkvapkané ovocie a ešte opatrne premiešame.
- 3
Srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy , v strede urobíme priehlbinu. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút. Z formy vyklopíme, až keď je úplne vychladnutý. Dobrú chuť! :-) Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu