Foto: danda3
Recept na korpus som našla na čmmb, plnku som pridala svoju a na návštevu vnúčika som nešla s prázdnymi rukami.♥
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
CESTO - Všetky suché prísady okrem cukru na cesto si zmiešame. V pôvodnom recepte bol kokos a vlašské orechy, nahradila som ich arašidovou a mandľovou múkou, hrozienka som nahradila brusnicami, múka môže byť klasická hrubá. A čokoláda môže byť aj strúhaná. Maslo si roztopíme.
-
2
Bielka začneme šľahať so štipkou soli, postupne pridávame cukor.
-
3
Nakoniec zľahka vmiešame suché prísady a maslo.
-
4
Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme na 160 cca 30 minút.
-
5
Upečený necháme vychladnúť.
-
6
PLNKA - smotanu na šľahanie zohrejeme na horúco, pridáme maslo a čokoládu a necháme rozpustiť za občasného miešania, necháme vychladnúť. Potom ju spolu s mascarpone vyšľaháme.
-
7
Korpus položíme na plech, zbavíme papiera, posypeme čučoriedkami od oka, mala som mrazené, nechala som ich chvíľu postáť, aby neboli úplne zamrznuté.
-
8
Na ne navrstvíme krém, rozotrieme.
-
9
Posypeme čokoládovou ryžou alebo postrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť, najlepšie na noc.
-
10
Najskôr orežeme kraje a potom pokrájame na rezy, nestíhala som ani dávať na tácku, skoro ani nebolo čo fotiť...
Diskusia k receptu