Bielková roláda s kakaovým krémom

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. februára 2016
Bielková roláda s kakaovým krémom
Foto: Robert Hüttner
15
porcií
90 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
170 g
60 g
170 g
1 ČL
Krém:
400 ml
2 PL
2 ks
80 g
80 g
150 g




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme sneh a pridávame doň cukor, vyšľaháme dohladka. Do snehu pridáme roztopené vychladnuté maslo a múku s práškom do pečiva.

  2. 2

    Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotrieme cesto. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 30 minút. Po upečení stočíme aj s papierom opatrne do rolády. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Odlejeme trochu mlieka, v ktorom rozmiešame múku a žĺtky na krém. Za stáleho miešania privedieme do varu zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor. Pridáme mlieko vymiešané s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu.

  4. 4

    Do teplej kaše primiešavame maslo po častiach a necháme vychladnúť. Roládu naplníme časťou krému a zvyšok natrieme na povrch. Necháme aspoň 2 hodiny tuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

branka
neviem, ale po 30 minutach to bude uplne vysusene, tak max 15 minut by som to piekla
dogagador
@Branka : nebude, je to bielkove maslove cesto, za 15 minut sa neupecie. Robievam bielkovu toru, cesto peciem 40 minut a je uzasne!. Ale skus, uvidis.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia