Bielková roláda s kakaovým krémom
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. februára 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
15
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme sneh a pridávame doň cukor, vyšľaháme dohladka. Do snehu pridáme roztopené vychladnuté maslo a múku s práškom do pečiva.
- 2
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotrieme cesto. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 30 minút. Po upečení stočíme aj s papierom opatrne do rolády. Necháme vychladnúť.
- 3
Odlejeme trochu mlieka, v ktorom rozmiešame múku a žĺtky na krém. Za stáleho miešania privedieme do varu zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor. Pridáme mlieko vymiešané s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu.
- 4
Do teplej kaše primiešavame maslo po častiach a necháme vychladnúť. Roládu naplníme časťou krému a zvyšok natrieme na povrch. Necháme aspoň 2 hodiny tuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu