Bielková roláda s kakaovým krémom
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	15 porcií  | 
				  	  
				  	90 minút príprava  | 
				  	  
				  	30-35 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Z bielkov vyšľaháme sneh a pridávame doň cukor, vyšľaháme dohladka. Do snehu pridáme roztopené vychladnuté maslo a múku s práškom do pečiva.
 - Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotrieme cesto. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 30 minút. Po upečení stočíme aj s papierom opatrne do rolády. Necháme vychladnúť.
 - Odlejeme trochu mlieka, v ktorom rozmiešame múku a žĺtky na krém. Za stáleho miešania privedieme do varu zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor. Pridáme mlieko vymiešané s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu.
 - Do teplej kaše primiešavame maslo po častiach a necháme vychladnúť. Roládu naplníme časťou krému a zvyšok natrieme na povrch. Necháme aspoň 2 hodiny tuhnúť v chladničke.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |