Bezvaječný zákusok

1973 - fotka1973, 24. júla 2010

tento recept mám od svojej tety Jucky,ktorá ho pečie už dlhé roky a je fajn keď doma nie sú práve vajíčka a vy potrebujete Zobraziť celý popistento recept mám od svojej tety Jucky,ktorá ho pečie už dlhé roky a je fajn keď doma nie sú práve vajíčka a vy potrebujete rýchlo niečo upiecť.

24
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

0.5 litra
0,5 litra
0,5 litra
0,5 litra
2
1
2 polievkové lyž.
krém:
2 dcl
150 g
250 g
1




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.Upečené cesto potrieme lekvárom a potom natrieme vychladnutým krémom.Vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladu aby sa nám všetko pekne zoznámilo asi o hodinku podávame.

  2. 2

    Krém : z mlieka,cukru a zlatého klasu uvaríme puding po vychladnutí pridáme heru a dobre vymiešame.Natrieme na upečené cesto.

Diskusia k receptu

zdezda
To môže byť dobré, príležitostne vyskúšam, musím zohnať orechy, ide ich tam dosť veľa, nemohla by som tam dať namiesto nich kokos:-)?
celka
Tento recept se může hodit a ořechů mám dost od kamarádky.
Ukládám do KK.
evanaaa
Koláčik sa zdá jednoduchý, dobrý a je, to viem, aj chutný. Mám rada koláče v ktorých sa vyskytuje pudink. A je veľkou výhodou, že doň nejdú vajíčka. Hneď si ho zaznačím. Práve včera som piekla tiež taký, kde sa zmiešajú suroviny dokopy, ale s marhuľami, aj ten bol dobrý.
evanaaa
Aj ja ,pár orechov síce mám, ale toľko to asi nebude, tiež by ma zaujímalo, či sa nedajú niečim doplniť.Alebo nahradiť. Možno to už nebude ono.
sovka62
Dobre, že som to otvorila. Ja pečiem koláč bez vajec, ale môj recept je celkom iný. Tak si odkladám ten tvoj a budem mať na výber. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia