Bezlepkové pomarančové muffiny s polevou

Autor receptu: mismis

Tento recept som nasla na amerických stránkach, keď som hľadala, aké iné než klasické mafiny upiecť. Zaujala ma hlavne tá špeciálna cukrová poleva :)

12-14
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka, rozpustené maslo, pomarančovú šťavu (na pol pohára mi stačilo ručne odšťaviť 2 pomaranče) a pomarančovú kôru vyšľaháme do peny. Nepríjemné je to, že to dosť prská.
  2. Do vyšľahanej zmesi zamiešame múku, soľ, PDP a cukor (použila som hnedý cukor, ale v recepte bol normálny biely) a vymiešame hladké cesto. Potom už len naplníme mafinkové formičky. Plníme klasicky do 2/3, lebo dosť narastú.
  3. Zlatý klinec pečenia a to, čo ma na tomto recepte pobavilo je cukrová poleva na americký (trochu lenivý spôsob). Kocky cukru namočíme do pomarančovej šťavy a dáme na vrch každej mafiny a mierne zatlačíme. Kocka cukru sa pri pečení pekne roztečie a takto poleje mafinu :). Pečieme cca 25 - 30 minút na 180 stupňoch.