Bezlepkové pomarančové muffiny s polevou
Autor receptu: mismis
Tento recept som nasla na amerických stránkach, keď som hľadala, aké iné než klasické mafiny upiecť. Zaujala ma hlavne tá špeciálna cukrová poleva :)
12-14 porcií |
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajíčka, rozpustené maslo, pomarančovú šťavu (na pol pohára mi stačilo ručne odšťaviť 2 pomaranče) a pomarančovú kôru vyšľaháme do peny. Nepríjemné je to, že to dosť prská.
- Do vyšľahanej zmesi zamiešame múku, soľ, PDP a cukor (použila som hnedý cukor, ale v recepte bol normálny biely) a vymiešame hladké cesto.
Potom už len naplníme mafinkové formičky. Plníme klasicky do 2/3, lebo dosť narastú.
- Zlatý klinec pečenia a to, čo ma na tomto recepte pobavilo je cukrová poleva na americký (trochu lenivý spôsob). Kocky cukru namočíme do pomarančovej šťavy a dáme na vrch každej mafiny a mierne zatlačíme. Kocka cukru sa pri pečení pekne roztečie a takto poleje mafinu :).
Pečieme cca 25 - 30 minút na 180 stupňoch.