Foto: andrea3
Čo by to bolo za sviatok bez maškrty :-)
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Cesto na korpus: vyšľaháme 7 bielok so štipkou soli do tuha, pridáme cukor, potom pridáme 7 žltkov a nakoniec jemne primiešame múku. Kto chce kakaový korpus, pridá 2 PL holandského kakaa. Pečieme na 160C v teplovzdušnej rúre.
- 2
Plnka 1: Veľmi jednoduchá, rýchla a u nás obľúbená. Dáme do uzatvárateľnej nádoby všetky suroviny- šľahačku, puding a kompot a nádobu zatvorime. Nádobou trepeme, kým nám plnka nezhustne.
- 3
Pnka 2 Zmiešame mäkké maslo a karamelové salko a vyšľaháme plnku. Korpus si prekrojíme dva krát a naplníme. Džem som dala pri karamelovú plnku. Karamelovou plnkou natrieme boky torty a prilepíme čokoládobé tyčinky Celihope. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme. Ja som mala ešte zafarbené zvyšky poťahovacej hmoty. Dáme do chladničky stuhnúť a môžme podávať našim maškrtníkom :-) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu