Bezlepková Marlenka
Foto: novalim
Prvá naša inšpirácia pre vaše bezlepkové veľkonočné pečenie - domáca bezlepková Marlenka.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Obe cestá necháme otepliť na izbovú teplotu, dobre ich premiesime a každé vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pláty cesta pečieme na 160 stupňoch asi 12 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Na plnku uvaríme z pudingov, 600 ml mlieka a 4 PL cukru hustý puding (podľa návodu na obale) a necháme ho úplne vychladnúť.
- 3
Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po troche primiešavame vychladnutý puding, až kým vznikne hladký krém. Do krému vmiešame rum.
- 4
Upečené pláty cesta rozdelíme na rovnaké polovice, zarovnáme kraje a rozmrvené odrezky odložíme.
- 5
Na pláty cesta nanášame plnku a prekladáme ich ďalším plátom. Povrch a boky koláča potrieme zvyšným krémom a na krém nanesieme omrvinky cesta zmiešané s nasekanými orechami. Ozdobíme polovičkami orechov. Koláč chutí najlepšie na druhý deň, keď odleží a cesto krásne zmäkne.
Tiež marlenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu