Bezlepková Marlenka
Bezlepková Marlenka

Bezlepková Marlenka

novalim - fotkanovalim, 28. marca 2019. Komerčný recept.
Bezlepková Marlenka
Foto: novalim

Prvá naša inšpirácia pre vaše bezlepkové veľkonočné pečenie - domáca bezlepková Marlenka.

40 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Suroviny

2 bal.
600 ml
2 bal.
250 g
4 PL
0,5 dcl
Na ozdobenie:
1 hrsť (nasekané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Obe cestá necháme otepliť na izbovú teplotu, dobre ich premiesime a každé vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pláty cesta pečieme na 160 stupňoch asi 12 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na plnku uvaríme z pudingov, 600 ml mlieka a 4 PL cukru hustý puding (podľa návodu na obale) a necháme ho úplne vychladnúť.

  3. 3

    Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po troche primiešavame vychladnutý puding, až kým vznikne hladký krém. Do krému vmiešame rum.

  4. 4

    Upečené pláty cesta rozdelíme na rovnaké polovice, zarovnáme kraje a rozmrvené odrezky odložíme.

  5. 5

    Na pláty cesta nanášame plnku a prekladáme ich ďalším plátom. Povrch a boky koláča potrieme zvyšným krémom a na krém nanesieme omrvinky cesta zmiešané s nasekanými orechami. Ozdobíme polovičkami orechov. Koláč chutí najlepšie na druhý deň, keď odleží a cesto krásne zmäkne.

Diskusia k receptu