Malé žemľovky za desať minút

irenaw - fotkairenaw, 11. decembra 2011
Malé žemľovky za desať minút
Foto: irenaw

Toto vznikne keď zvyšok rodiny nechce sladkú večeru. Už som bola z tých mojich slano-stravníkov zúfalá. Poviete si, to ani nie je recept, ale Zobraziť celý popisToto vznikne keď zvyšok rodiny nechce sladkú večeru. Už som bola z tých mojich slano-stravníkov zúfalá. Poviete si, to ani nie je recept, ale ja som bola naozaj šťastná, že mi to napadlo :)

1
porcia
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL
1 PL strúhané
1 štipka
1 čl
4 plátky
môžu byť:




Postup

  1. 1

    Na dva krajce toastového chleba dáme tenké plátky masla. Kúsok jablka postrúhame, mierne odšťavíme a zmiešame so škoricou. Tvaroh zmiešame s cukrom. Ak chceme dať aj hrozienka umyjeme ich v horúcej vode. Tvaroh dáme na jeden z krajcov chleba. Na tvaroh dáme jablká. Môžeme dať hrozienka. Priklopíme druhým krajcom. Dáme do toastovača na 3 minúty. Ozdobíme podľa chuti a možností našej chladničky... Vonia to ako žemľovka, chutí to ako žemľovka a nie je to žemľovka, čo je to? Moja večera :)

Diskusia k receptu

irenaw
@dorisa @sneica ďakujem, ani som to sem nechcela dať, ale možno sa niekto poteší rýchlej maškrte... jasné, žemľovka je len jedna :)
bonpari
taku brutalnu chut mam na zemlovku, len sa mi s nou nechcelo hrajkat.. velmi si ma tymto receptom potesila.. hned zajtra letim do obchodu pre toastovy chleba.. diky diky :)
irenaw
@bonpari nie je za čo :) dobre to poznám, občas veľmi poteší malá maškrta bez práce, nech ti chutí
mooncika89
@irenaw.....jasn é, že sa niekto poteší rýchlej maškrte....ihneď dávam do kuchárskej knižky :)....ešte nikdy som v toastovači nerobila nič sladké tak ďakujem za tip.
lusinkab
no tak ty si ale vymiselnik :-) ukladam aa ked budem mat chut na sladku veceru alebo hoc aj ranajky robim podla teba



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia