Bešamelová kvetinka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup- Najprv uvaríme bešamel z mlieka, masla a múky. Chvíľu povaríme a nakoniec do ešte horúcej hmoty pridáme hrsť čokolády.
- Bešamel odstavíme zo sporáka a čokoládu už len voľne roztopíme v horúcej hmote a necháme čiastočne vychladnúť.
- Medzitým oddelíme žĺtky od bielkov. Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu a bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Do žĺtkovej zmesi pridáme pomaly bešamel, jemne zamiešame a nadľahčíme snehom.
- Hmotu vylejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu s rozmermi 27 x 21 cm a pečieme pri teplote 170 °C.
|