Bešamelová kvetinka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv uvaríme bešamel z mlieka, masla a múky. Chvíľu povaríme a nakoniec do ešte horúcej hmoty pridáme hrsť čokolády.
  2. Bešamel odstavíme zo sporáka a čokoládu už len voľne roztopíme v horúcej hmote a necháme čiastočne vychladnúť.
  3. Medzitým oddelíme žĺtky od bielkov. Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu a bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Do žĺtkovej zmesi pridáme pomaly bešamel, jemne zamiešame a nadľahčíme snehom.
  4. Hmotu vylejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu s rozmermi 27 x 21 cm a pečieme pri teplote 170 °C.