Foto: marika9
Na návšteve u švagrinej mi veľmi chutil koláčik, ako som sa neskôr dozvedela, boli to berlínske rezy. Keď som recept chcela vygúgliť, našla som Zobraziť celý popisNa návšteve u švagrinej mi veľmi chutil koláčik, ako som sa neskôr dozvedela, boli to berlínske rezy. Keď som recept chcela vygúgliť, našla som len lamentácie ako nikde tento recept nie je zverejnený. Tak som konala. Požiadala som švagrinú o recept, dnes som sa do toho pustila a tu je:
príprava
na 160 °C
Suroviny
cesto č.1: | |
250 g |
|
150 g |
|
180 g |
|
1/2 bal. |
|
1 ks |
|
na potretie |
|
Plnka: | |
150 g |
|
100 g |
|
2 PL (alebo koňak) |
|
1-2 dl teplé |
|
cesto č.2: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na prvé cesto zmiešame a odložíme na chvíľu do chladničky.
-
2
Pripravíme plnku z mletých orechov, cukru, rumu a teplého mlieka. Mne sa toho zdalo málo, tak som zvýšila uvedené množstvo o polovicu.
-
3
Na vymastenom plechu (veľkom) som rozvaľkala cesto z chladničky, natrela lekvárom a roztrela orechovú zmes.
-
4
Pripravíme si piškótové cesto z 5 vajec a potrieme ním koláč. Pečieme pri teplote 160°C cca 30 min. Upečený koláč polejeme čokoládou, alebo posypeme cukrom. Krájame až dobre vychladený koláč. Najlepší by mal byť na druhý deň....ale bohužiaľ sme to už nevedeli zistiť. Dnes som upiekla, dnes sa zjedol.
Diskusia k receptu