Berlínske rezy fotorecept

marika9 - fotkamarika9, 24. októbra 2014
Berlínske rezy (fotorecept)
Foto: marika9

Na návšteve u švagrinej mi veľmi chutil koláčik, ako som sa neskôr dozvedela, boli to berlínske rezy. Keď som recept chcela vygúgliť, našla som len lamentácie ako nikde tento recept nie je zverejnený. Tak som konala. Požiadala som švagrinú o recept, dnes som sa do toho pustila a tu je:

40 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

cesto č.1:
250 g
150 g
180 g
1/2 bal.
1 ks
 na potretie
Plnka:
150 g
100 g
2 PL (alebo koňak)
1-2 dl teplé
cesto č.2:
5 ks
5 PL
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na prvé cesto zmiešame a odložíme na chvíľu do chladničky.

    Berlínske rezy (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme plnku z mletých orechov, cukru, rumu a teplého mlieka. Mne sa toho zdalo málo, tak som zvýšila uvedené množstvo o polovicu.

    Berlínske rezy (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Na vymastenom plechu (veľkom) som rozvaľkala cesto z chladničky, natrela lekvárom a roztrela orechovú zmes.

    Berlínske rezy (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si piškótové cesto z 5 vajec a potrieme ním koláč. Pečieme pri teplote 160°C cca 30 min. Upečený koláč polejeme čokoládou, alebo posypeme cukrom. Krájame až dobre vychladený koláč. Najlepší by mal byť na druhý deň....ale bohužiaľ sme to už nevedeli zistiť. Dnes som upiekla, dnes sa zjedol.

    Berlínske rezy (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Všetko orechové je chutné.Tvoje rezy sú určite vynikajúce.
Poznám tento zákusok.Je výborný.Ja mám recept z knihy Múcniky od Márie Hajkovej a upecení sa natiera ladovou citrónovou polevou.Nemám ju rada,vyhovuje mi tvoja verzia len s práskovým cukrom.Vdaka za pripomenutie.