Bebe Brumíci

foo - bez fotkyfoo, 5. januára 2012
Bebe Brumíci
Foto: foo

Keďže u nás sa jedia Brumíci a celkovo koláčiky na tip "bábovka" na kilá, už dávno som začala rozmýšľať, ako ukuchtiť nejakých tých domácich. Zobraziť celý popisKeďže u nás sa jedia Brumíci a celkovo koláčiky na tip "bábovka" na kilá, už dávno som začala rozmýšľať, ako ukuchtiť nejakých tých domácich. Pokusov bolo viac, vždy som ich trochu povylepšovala a tu je finálny recept :) Dúfam, že bude chutiť aj Vám

20
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
3/4 hrnčeku
1 ks
2 ks
Náplň:
 / čokoláda/ džem




Postup

  1. 1

    Rúru predohrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Jednoduché. Všetky prísady zmiešame ručným mixérom dohromady. Ak chcete mať medvedíkov kakaových, pridajte ešte 2 PL kakaa.

  3. 3

    Vymastíme formu na Brumíkov, kto nemá, môže použiť aj formu na muffiny. Budú to potom síce Bebe Brumíci tvaru koliečok, ale budú chutiť určite takisto ;)

  4. 4

    A teraz náplň. Jednoduchšia varianta ako naplniť Brumíkov je, že vlejeme trošku cesta do každého medvedíka, dáme na 5 minút piecť. Potom na cesto položíme kúsky čokolády /džemu,salka s kokosom napr./ a zalejeme zvyšným cestom. No a lepšou, ale zložitejšou variantou je naplnenie až po dopečení čistých Brumíkov. Čiže vylejeme celé cesto do pekáča, dáme piecť na približne 30 minút. Po vytiahnutí z rúry ich EŠTE ZA HORÚCA naplníme roztopenou čokoládou pomocou striekačky.

  5. 5

    Necháme chvíľu vychladnúť a stuhnúť. Potom podávame :)

Diskusia k receptu

celeblith
mne sa kocka cokolady nikdy v muffinoch nerozpustila :( ale to salko hmmm, moze byt mnam :)
medvedikov mas velmi podarenych ;)
jamarlen
@Foo , odkiaľ máš, prosím, formičku? naša malá ich miluje, najprv hodinku hladká, potom odhryzne labku a - zahodí, zmrzačených neľúbi....:) takže trocha drahá láska. tvoj rcp. je veľmi fajn.....
hubata
To dostať formičku na Brumíkov? Vyzerajú super.
jamarlen
jáááj, @Foo , keby naša malá videla ten vytekajúci červený lekvár, plakala by, že brumíkovi tečie krvička a určite by mu už nikdy neublížila hryzením labiek, takže by formičky splnili od sladkostí odstrašujúci účel a bol by pokoj:)
lenže, čo tie sladkosti od neprevedných starých rodičov, ako ich odstrašiť, aby jej neponúkali zbytočné maškrty?
používateľ nemá avatar
foo
foo
všetkým pekne ďakujem :) @jamarlen , @hubata mám ju z Lidla, ale je kupovaná už vyše 2-3 rokov dozadu, takže neviem... :/ ale ako napísala @maartina určite v nejakých domácich potrebách skúste pohľadať :)
valeri
fantastické :-)), také mladučké dievčatko a také šikovné :-))
miklima
robila som brumíkov a neviem ,kde som urobila chybu ,lebo tažko išli s plechu a mala som ho dobre vymastení....
kumari
Toto je úžasný recept! Môj synček sa bude tešiť! :) Ďakujem.
wivi
Práve som ich dopiekla a sú vynikajúce :)
používateľ nemá avatar
foo
foo
ďakujem pekne všetkým :) toto je vážne jeden z naj receptov, ktoré vlastním a myslím, že sa ich nikdy neprejeme...preto sa stali Brumíci pre našu rodinku nedeľnou tradíciou :)
michsamant
Skusam dnes tvojich brumikov, ale nemam stastie. Len co som dala piect, vypadla nam elektrika :((( Cesto s praskom do peciva by vraj nemali dlho stat a ma sa hned piect.... tak som zvedava co to urobi, ked to dam piect az o take 2 hodiny. A tak som sa tesila, lebo som zohnala konecne formicky na nich.
michsamant
Vcera som robila z polovicnej davky na skusku a dnes som robila zasa, len kakaovych. Polovicu mnozstva cukru som nahradila medom, bolo to velmi dobre :)
kokoska
Ako si urobila to, že sú kakaové len tie labky?
mama3chlapov
Ahoj, dnes som ich piekla. Výborný recept, plnila som hneď višňovým lekvárom , ale piekla som dlhšie ako je v recepte, aspoň 45 minút. Mackovia sa podarili, sú vynikajúci, teším sa čo povedia synovia, keď prídu domov zo školy, škôlky. Aj sa mi podarili pekné hnedé labky, ďakujem za super recept, budem robievať.
usmejsa
Akurát som robila ale bol problém vyberať zo silikónovej formy, rozpadlo. Sa všetko ani jeden brumik nezostal pokope pritom forma dôkladne vymazana neviem kde nastala chyba
usmejsa
@scooty17 (16.6.2017 06:43) ako sa podarilo vyklopiť z formy? Mne ani jeden brumik nezostal pokope





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia