Banánový džem
Banánový džem

Banánový džem

gordonko - fotkagordonko, 7. júna 2020
Banánový džem
Foto: gordonko

Na stole ležalo asi kilo banánov a dostatočne zrelých. Čo s nimi? Skúsil som džem a tu je recept.

10 minút
príprava
25 - 35 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks zrelé
820 g (konzerva)
500 g
1 bal. (Džemko 2 : 1)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    8 zrelých banánov, 1 plechovka broskýň, pol kila cukru (môže byť aj viac) a 1 Džemko.

    Banánový džem - obrázok 1
  2. 2

    Do mixéra som si nakrájal banány, na to som dal 3 polovičky broskýň a nalial tam 1/3 kompótovej šťavy (ten broskyňový kompót som dával preto, aby to bolo trochu tekuté a nie iba kaša z banánov - môžte ho nahradiť čímkoľvek, napr. jahodami atď.). Rozmixujeme. Opakujeme kým neminieme všetky banány a broskyne.

    Banánový džem - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixované ovocie dáme do hrnca, pridáme Džemko a cukor, premiešame a zohrievame. Keď zmes začne vrieť, varíme 5 - 6 minút. Možno by sa do toho ešte hodila štipka citrodeka, ale to už nechám na vás. A potom klasika, plníme do čistých suchých pohárov, dobre uzavrieme a otočíme dnom hore.

    Banánový džem - obrázok 3
  4. 4

    A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ.

    Banánový džem - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Nátierky, Na sladko, Džemy a lekváre, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evanaaa (8.6.2020 18:39)

ano sú želírovače zo stéviou ..... ja si myslím ,že keď to nebudem preháňať tak trošku si dať môžem - aj ten samotný banán je kopa cukru
Zaujímavý nápad džem môže byť dobrý. Ja som raz prišiel k veľkému množstvu banánov, že som nevedel čo s nimi. Tak som ich dal do suda a potom pretlačil cez medenné trúbky. To bol teda materiál.