Foto: gordonko
Na stole ležalo asi kilo banánov a dostatočne zrelých. Čo s nimi? Skúsil som džem a Zobraziť celý popisNa stole ležalo asi kilo banánov a dostatočne zrelých. Čo s nimi? Skúsil som džem a tu je recept.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
8 zrelých banánov, 1 plechovka broskýň, pol kila cukru (môže byť aj viac) a 1 Džemko.
-
2
Do mixéra som si nakrájal banány, na to som dal 3 polovičky broskýň a nalial tam 1/3 kompótovej šťavy (ten broskyňový kompót som dával preto, aby to bolo trochu tekuté a nie iba kaša z banánov - môžte ho nahradiť čímkoľvek, napr. jahodami atď.). Rozmixujeme. Opakujeme kým neminieme všetky banány a broskyne.
-
3
Rozmixované ovocie dáme do hrnca, pridáme Džemko a cukor, premiešame a zohrievame. Keď zmes začne vrieť, varíme 5 - 6 minút. Možno by sa do toho ešte hodila štipka citrodeka, ale to už nechám na vás. A potom klasika, plníme do čistých suchých pohárov, dobre uzavrieme a otočíme dnom hore.
-
4
A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ.
ano sú želírovače zo stéviou ..... ja si myslím ,že keď to nebudem preháňať tak trošku si dať môžem - aj ten samotný banán je kopa cukru
Pokiaľ viem diabetik nemá konzumovať banány, alebo sa mýlim?
Jaj banánovicu si robil, hmm U nás se traduje "banánové víno", banujete že ste ho vypili!! haha