Banánovo-pšenové dolky

Autor receptu: atka7

Ostalo mi trošku uvareného pšena.. Tak som pokombinovala pár receptov z internetu a vzišlo z toho toto... Myslím, že by to mohlo byť vhodné aj pre diabetikov a celiatikov.

Postup

  1. K uvarenému pšenu vmiešame trošku pohánkovej múky a necháme pri izbovej teplote pár hodín nakvasiť. Cesto by malo trochu zrednúť a zosladnúť. Potom zahustíme pohánkovou múkou a primiešame popučený banán. Ak je cesto príliš husté, zriedime ho vlažnou vodou.
  2. Na panvici rozpálime olivový olej, lyžicou kladieme menšie kôpky a z oboch strán pomaly vyprážame.
  3. Hotové kladieme na papierovú kuchynskú utierku (servítku), aby sa odsal prebytočný tuk, ešte teplé obalíme v sušenom obilninovom mlieku (v makrobiotike sa takýmto spôsobom nahrádza práškový cukor, aj výzorovo aj chuťovo to budí dojem, že to práškový cukor naozaj je), ja som mala doma pohánkové, ale kľudne môžete použiť aj napríklad sójové, ryžové a pod a posypeme mletou škoricou... alebo do stredu dáme lyžičku slivkového lekváru bez cukru. Dobrú zdravú chuť! :)