Foto: kejtuska5
12
porcií
porcií
Postup
-
1
Žltka oddelíme od bielok.
- 2
Do bielkov pridáme štipku soli a vyšaháme na tuhý sneh
- 3
Žltka vymiešame s medom, banánmi, kakaovým práškom a makom
- 4
Sneh postupne po lyžičkách primiešavame do banánovo- makovej zmesi
- 5
Do vymastenej a múkou vysypanej formy cca priemeru 25 cm vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov približne hodinu- kontrolujeme či sa cesto nelepí
- 6
Ak sa cesto nelepí, rúru vypneme a koláčik ešte nejaký čas ponecháme vo vyhriatej rúre
- 7
Povrch koláča môžeme dozdobiť horkou čokoládou. Podávame s kyslým ovocím
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu