Foto: tinca
Inšpirovala som sa p.Malíkom, ktorý ich uvádzal v Magazíne. Recept som si však upravila podľa seba, lebo niektorej suroviny bolo málo, niektorej zase veľa. Zobraziť celý popisInšpirovala som sa p.Malíkom, ktorý ich uvádzal v Magazíne. Recept som si však upravila podľa seba, lebo niektorej suroviny bolo málo, niektorej zase veľa. Vyskúšajte toto sladké pokušenie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
2 PL |
|
8 PL zarovnaných |
|
1 - 2 PL |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
na vyprážanie |
|
Na dokončenie: | |
(marhuľový) |
|
|
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Banány rozotrieme v miske na jemno, ja som ich 2x prešla ponorným mixérom. V druhej nádobe si v mlieku rozšľaháme vajce, pridáme vanilkový cukor, cukor krupicu a citrónovú šťavu. Banány musia byť dobre vyzreté, žltučké.
-
2
Obe hmoty zmiešame a nakoniec pridáme múku spolu s práškom do pečiva. Dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky.
-
3
Zohrejeme si stolový olej /také množstvo ako keď robíme zemiakové placky/ a malou naberačkou, alebo polievkovou lyžicou dávkujeme tak, že stále lejeme v strede a cesto sa pekne rozleje do placky. Keď sú placky pekne ružové opatrne ich otočíme a dopečieme. Na obracanie používajte širokú lopatku.
-
4
Vyberáme na servítku, aby sa placky zbavili prebytočného oleja. RADY NAVYŠE: Nikdy ich nepečte na dolkárni, lebo spodok prihára,vrch je surový a nedajú sa otočiť. Ja som to skúšala a 2 išli do koša. Čo sa týka cukru uvádzam ho, ale nabudúce dám len vanilkový, lebo banány sú sladké dosť. No a čo som písala, že som si rcp upravila týka sa to práve cukru,kde p. Malík uvádza až 4 PL a múky tiež, cukru veľa a múky bolo málo, treba až 8 PL. Ja som robila z 1/2 dávky a vyšlo mi 18 ks.
-
5
Ja som ich pospájala marhuľovým džemom /lepší je ríbezľový,ten je pikantnejší, ale nemala som/. Ak nechcete nemusíte použiť džem, mne to tak chutilo. Vrch jemne poprášime cukrom. Ozdobíme šľahačkou a plátkom banána. Podávame s ľubovoľným ovocím. Tak dobrú chuť želám!
Diskusia k receptu