Banánová bábovka

brmbuska - fotkabrmbuska, 15. apríla 2015
Banánová bábovka
Foto: brmbuska

Prekvapivo iná chuť vďaka škorici a muškátovému oriešku..

10 minút
príprava
45 minút
na 185 °C

Suroviny

2 hrnček
1/2 hrnčeka
špička ČL
špička ČL
1/2 ČL
1 ks
1 ČL zarovnaná mletá
2 ks
100 g zmäknuté
4 ks zrelé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si dve misky, do väčšej dáme všetky sypké suroviny a dobre premiešame. V druhej banány popučíme, pridáme vajcia a maslo, zmiešame mixérom a pridáme k sypkej zmesi. Cesto je také tuhšie, ale pekne sa vyleje do formy.

  2. 2

    Formu vymastíme a vysypeme múkou. Vkladáme do horúcej rúry. Ja bábovku pečiem zásadne vždy zakrytú. Túto som piekla 15 min na 220 st. a potom stíšila rúru na 185 a piekla ešte 30 min, spolu teda 45 min. Hneď som vyklopila a ocukrovala.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Mam tak istotu, ze mi zvrchu neprisvrkne, moja rura strajkuje. Akurat si pochutnavam na poslednom kusku, na to, ze je bananova je fakt uzasna. Cesto nie je vobec tazke a mokre ale je vlacne a vobec nie suche. Nech sa vydari ;-)
Dnes som piekla zasa... postrehy --- fakt velmi zalezi na velkosti a druhu bananov dnes som mala cesto este tuhsie ale upiekla sa krasne. Zmiesana zmes pucenych bananov a masla a vajec vyzera desivo, maslo je take ako zosekane ale tak to ma byt...
práve sa dopiekla, vonia úžasne a verím že bude tak aj chutiť, ráno zhodnotíme :) Pridala som aj sekané orechy a čokoládu.

Pridaj komentár k receptu: