Foto: drobcova
Videla som množstvo receptov na báleš, ale mi sme odjakživa takto volali toto jedlo. Robievalo sa to u nás väčšinou v sobotu a dá Zobraziť celý popisVidela som množstvo receptov na báleš, ale mi sme odjakživa takto volali toto jedlo. Robievalo sa to u nás väčšinou v sobotu a dá sa to jesť aj na druhý deň.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások. Preosiatu múku, soľ, olej, kvások dobre vymiešame a vypracujeme hladké nelepivé cesto a necháme dobre vykysnúť.
-
2
Vymiešame tvaroh, žĺtka, práškový cukor a hrozienka. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a povykrajujeme väčšie kolieska, ktoré naplníme tvarohovou zmesou (1 lyžicu).
-
3
Spojíme kraje a vytvarujeme ucelené kolieska zdola hrubšie na vrchu tenšie. Poukladáme ďalej od seba na plech, vyložený papierom na pečenie, potrieme olejom.
-
4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov do ružova. Majú byť mäkučké a jemné. Dobrú chuť!
Takéto som ešte neskúšala, ale dobrá inšpirácia, budú na rozdiel od buchiet opečené kolom dookola, to poteší moje vnučky, ktoré z bucheit majú najradšej koniec koncov (tak volajú tie rohové).
Ďakujem, @drobcova.