Báleše (fotorecept)
	        Autor receptu: drobcova
	         
	        
	        Videla som množstvo receptov na báleš, ale mi sme odjakživa takto volali toto jedlo. 
Robievalo sa to u nás väčšinou v sobotu a dá sa to jesť aj na druhý deň.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	50 minút príprava  | 
				  	  
				  	15-20 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások. Preosiatu múku, soľ, olej, kvások dobre vymiešame a vypracujeme hladké nelepivé cesto a necháme dobre vykysnúť.
 - Vymiešame tvaroh, žĺtka, práškový cukor a hrozienka. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a povykrajujeme väčšie kolieska, ktoré naplníme tvarohovou zmesou (1 lyžicu). 
 - Spojíme kraje a vytvarujeme ucelené kolieska zdola hrubšie na vrchu tenšie. Poukladáme ďalej od seba na plech, vyložený papierom na pečenie, potrieme olejom.
 - Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov do ružova. Majú byť mäkučké a jemné. Dobrú chuť!