Baklažány plnené kuracími stehienkami fotorecept

straka1 - fotkastraka1, 23. júna 2011
Baklažány plnené kuracími stehienkami (fotorecept)
Foto: straka1

Dnes som otvorila chladničku-a pripravila k obedu ,to čo so tam našla. Keďže najradšej varím resp.grilujem všetko naraz-ani dnešok nebol výnimkou.Robila som tak ako som uznala za vhodne´,no a čuduj sa svete-CHUTILO NÁM.

4-6
porcie
60 minút
príprava
120/20 minút
na 200/300 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
1 kg
2 balenia
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
2-3 lyžičky
3-4 lyžičky
2-3 lyžičky
2 ks
3-4 ks
3/4 hlávky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sójové kocky si vysypeme do studenej vody zmiešanej z vegetou.

    Baklažány plnené kuracími stehienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo stehienok stiahneme kožu.Uložíme ich do pácu : olej,prelisovaný cesnak,pomleté korenie rôznej farby,soľ,provelsánske byliny-teraz je sezóna aj čerstvých bylín, tak si každý môže urobiť pác-podľa vlastnej chuti.Stehná necháme odležaťv chlade.Zatiaľ si pripravíme hociaký šalát-Ja som robila z novej kapusty a mrkvy s cukrom ,mrkvou a citrónom s troškou rozdrvenej rasce.Baklžány si rozrežeme pozdlžne-malou lyžičkou vyberieme stiedku-pocitronujeme a poukladáme naň stehienka.Na spodnú časť pekáča podávame zemiačky a sóju/ktorá pred tým bola nasiaknutá studenou vodou s vegetou./Pomedzi zemiaky podávame sóju-môže byť aj napr.náhrada - karfiól.Posypeme americkým korením a osolíme.Podlejeme cca 2dcl.prevarenej vody.

    Baklažány plnené kuracími stehienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na horný mriežkovaný vrch pekáča poukladáme naplnené baklažány a cibuľu/ktorú sme úplne nedošúpali a omočili vo vode zo sóji.Uložíme na pekáč. . Medzi baklažány poukladáme cibuľu/namočenú v extrakte zo sóji/.Aby sme vyplnili celý pekáč.Vybratú časť baklažánu pokvapkáme citrónom a odložíme do chladničky-na druhý deň je z toho skvelá praženica.

    Baklažány plnené kuracími stehienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plechy spojíme,uzavrieme alobalom a v predhriatej rúre /200/pečieme cca 1-1/2 hod.

    Baklažány plnené kuracími stehienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sú stehná makké alobal odoberieme a pekáče zvlášť D O G R I LU J E M . Dobrú chuť.PRÍLOHA : Ľubovoľný čerstvý šalát.

    Baklažány plnené kuracími stehienkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Záverečná fáza: Kapustovo,mrkvový šalát - som obalila do plátkov syra.

    Baklažány plnené kuracími stehienkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Páči sa mi to, hoci ja jedlá v jednom hrnci (plechu veľmi nerobím). Ale tento ma zaujal. Nedám sójové kocky, moc sa mi tam nehodia a nepoužijem ani vegetu a neobalím šalát do syra.
lukulské hody :-),tiež tie kocky nemusím ( v našej už bývalej vegoške boli žienky na zácvik v Indii,ich sójové bajcované mäská boli famózne ) ...zato upečenú dužinu baklažána môžem ako teplú,tak aj na studeno
Som rada,že som mohla niekoho aspoň inšpirovať.Ani moje deti nemli radi sóju,kým boli vo veku-do týnedžerského.Teraz keď varím rôzne jedlá ,ani nevedia že sú tam.Tak napr.do plnenej kapusty alebo papriky -pridávam v pomere1:1 mleté maso a drvenú sóju.Je to všetko len sila zvyku.Skúste sa sami pesvedčiť a urobiť niečo aj pre zdravie Vás ako aj členov Vašej rodiny.