Baklažánový šalát

Autor receptu: afataga

Keďže som dva dni sama doma, robila som si včera na obed baklažán v cestíčku, zostalo mi viac ako polovica, tak som ho dnes využila na druhý obed.

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Včerajší obed - baklažán vypražený v cestíčku z múky, vajca, bieleho vína, soli s prídavkom bazalky a štipky oregána, preliate olivovým olejom
  2. Takže ideme na ten zostatkový baklažán: pokrájala som ho, dala do misy, pridala som soľ, korenie, chilli, cesnak, bazalku, citr. šťavu a olivový olej. Miesto bazalky sa dajú použiť aj iné bylinky, napr. mäta, alebo oregáno, čo kto má rád. Miesto vyprážaného baklažánu si viem predstaviť použiť len opečený, alebo obalený v múke a tak opečený.
  3. Premiešala som to a dala do chladničky na hodinku. Urobila som dip zmiešaním uvedených surovín a dala tiež do chladničky. Na tanier som naložila šalát, dip a paradajky, celé som to ešte trochu postrašila chilli olivovým olejom, zjedla som k tomu pol grahamového rožka.
  4. Moje chilli