Baklažán pečený s cesnakom

tiginko - fotkatiginko, 8. septembra 2013
Baklažán pečený s cesnakom
Foto: tiginko

Keď som na tento recept natrafila na stránke Olivová kuchařka, zamilovala som sa na prvý pohľad.

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
veľa

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán rozkrojíme na polovicu. Ostrým nožom do neho urobíme hlbšie zárezy, ale tak, aby sme neporušili šupku. Do zárezov vkladáme na plátky nakrájaný cesnak. Posolíme, posypeme čerstvo zomletým korením a hojne polejeme olivovým olejom. Dáme piecť do trúby vyhriatej na 200 st. na 45min.

    Baklažán pečený s cesnakom - obrázok 1
  2. 2

    Ja som nad plech s baklažánom vsunula hore dnom ďalší plech, pre istotu, ak by mi chcel zhorieť. Nezhorel :-) Fantastické na čerstvej bagete. A určite sa bude hodiť ku grilovanému mäsu. Nabudúce skúsim aj s nejakými bylinkami.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@tiginko nedolala som a dnes som baklažán pripravila. Pridala som aj trošku provensálskeho korenia. Na záver som posypala čerstvými bylinkami a pokvapkala citrónovou šťavou. Rozpiekla som aj pár celých strúčkov cesnaku,ktorý mám veľmi rada. Úžasné jedlo, nevládzem dýchať a díky za skvelý recept. Ako sa podaril, foto pridá redakcia:)

@tiginko , vyrobene trochu pomenene ( citronova stava a bylinky pridane pred pecenim a nakrajane do kriza), na poslednych 5 minut este parmezan na zapecenie :-)


1x tiginko