Baklažán pečený s cesnakom
	        Autor receptu: tiginko
	         
	        
	        Keď som na tento recept natrafila na stránke Olivová kuchařka, zamilovala som sa na prvý pohľad.
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Baklažán rozkrojíme na polovicu. Ostrým nožom do neho urobíme hlbšie zárezy, ale tak, aby sme neporušili šupku. Do zárezov vkladáme na plátky nakrájaný cesnak. Posolíme, posypeme čerstvo zomletým korením a hojne polejeme olivovým olejom. Dáme piecť do trúby vyhriatej na 200 st. na 45min. 
 - Ja som nad plech s baklažánom vsunula hore dnom ďalší plech, pre istotu, ak by mi chcel zhorieť. Nezhorel :-)
Fantastické na čerstvej bagete. A určite sa bude hodiť ku grilovanému mäsu. Nabudúce skúsim aj s nejakými bylinkami.