Baklažán pečený s cesnakom
Autor receptu: tiginko
Keď som na tento recept natrafila na stránke Olivová kuchařka, zamilovala som sa na prvý pohľad.
2 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Baklažán rozkrojíme na polovicu. Ostrým nožom do neho urobíme hlbšie zárezy, ale tak, aby sme neporušili šupku. Do zárezov vkladáme na plátky nakrájaný cesnak. Posolíme, posypeme čerstvo zomletým korením a hojne polejeme olivovým olejom. Dáme piecť do trúby vyhriatej na 200 st. na 45min.
- Ja som nad plech s baklažánom vsunula hore dnom ďalší plech, pre istotu, ak by mi chcel zhorieť. Nezhorel :-)
Fantastické na čerstvej bagete. A určite sa bude hodiť ku grilovanému mäsu. Nabudúce skúsim aj s nejakými bylinkami.