Baklava s višňami

an3da - fotkaan3da, 15. októbra 2013
Baklava s višňami
Foto: an3da

Recept som dostala od priateľky. Sladké a višňové.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 šálka
1 šálka
1 šálka
1 šálka
1 ks
500 g (ťahané cesto)
2 šálky
1,5 šálky




Postup

  1. 1

    Zmiešame si šálku cukra, olej, krupicu, jogurt a pečivový prášok. Pripravíme - odkôstkujeme višne. Jeden lístok cesta polejeme pripravenou polevou, položíme druhý, zopakujeme, tiež tretí polejeme a potom rozvrstvíme višne.

    Baklava s višňami - obrázok 1
  2. 2

    Stočíme to do rolády.

    Baklava s višňami - obrázok 2
  3. 3

    Opakujeme kým máme lístky cesta a višne. Pečieme na 200 stupňov, na červeno. Zataľ si uvaríme dve šáky cukra a vodu na sirup. Vychladíme. S vychladeným polejeme upečenú baklavu.

    Baklava s višňami - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
Veľmi zaujímavé... baklava je svojou prípravou isto skvelý zákusok, ale mne vždy prišla príkro sladká. Tie višne ju môžu skvelo chuťovo osviežiť a doplniť... chválim, skvelý nápad za 5* :)
an3da
@eviana dakujem, je možné zmenšiť dávku cukru a višne sú trochu kyslavkavé - ja si tiež niektoré recepty upravím podľa seba.
julica
@an3da , to, čo na Slovensku voláme lístkové cesto, je iné ako toto baklavové či štrúdľové filo cesto. Slovenské lístkové je tukové, veľmi mastné. Baklava je super, KK.
ankabanka
suhlasim s Julica. toto je skor mini-strudla?

Ak nazov "baklava" tak je to celkom ina super dobrota aj ked toto by som si prave teraz k mojmu cajiku kludne prilozila na tanier.
an3da
"baklava" asi iba preto že sa používa tá sladká poleva, viem čo je original baklava s orechami, ale mám i recept na makovú - tiež sa polieva cukrovým sirupom.
evanaaa
Vždy som túžila ochutnať baklavu, mne by sladká nevadila, ale už som premeškala....podľa mňa, ak nie je dostať filo cesto, stačí naše štrúdlové, aj kupované (nie lístkové), ale s orieškami.
evanaaa
S orieškami mám na mysli tú baklavu, nie cesto.
an3da
@evanaaa , tá s orieškami v sebe je najlepšia - to máš pravdu, ale mne veľmi chutí aj táto s višňami.
jaka90
Velmi dobrý a chutný recept, robila som to zo srbským lístkovým cestom a miesto višni som dala višnový lekvár :) a jedna roláda bola lekvar plus mak :) a druha lekvar plus struhanka :) a 2 boli iba s višnovým lekvarom :) boli užasné !
1x an3da
an3da
@jaka90 teší že chutilo, ja mám višne v zmrazovači a to veľké množstvo takže robím s višňami, verím že aj s lekvárom bolo chutné, aj s makom aj so strúhankou.
1x jaka90




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia