Foto: an3da
Recept som dostala od priateľky. Sladké a višňové.
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zmiešame si šálku cukra, olej, krupicu, jogurt a pečivový prášok. Pripravíme - odkôstkujeme višne. Jeden lístok cesta polejeme pripravenou polevou, položíme druhý, zopakujeme, tiež tretí polejeme a potom rozvrstvíme višne.
-
2
Stočíme to do rolády.
-
3
Opakujeme kým máme lístky cesta a višne. Pečieme na 200 stupňov, na červeno. Zataľ si uvaríme dve šáky cukra a vodu na sirup. Vychladíme. S vychladeným polejeme upečenú baklavu.
Ak nazov "baklava" tak je to celkom ina super dobrota aj ked toto by som si prave teraz k mojmu cajiku kludne prilozila na tanier.