Baileys-likér

jansam - fotkajansam, 21. decembra 2011
6O minút
príprava

Suroviny

2 ks
0,5 l
1 ks
O,5 l




Postup

  1. 1

    Salká si uvaríme na karamel/varíme ich tak 2-3 hod.,v obchodoch sú už dostať aj karamelové,tak môžme použiť aj tie/ a necháme vychladnúť.Medzitým si uvaríme mandľový puding z 0,5l mlieka a treba ho vymiešať do vychladnutia.Nakoniec vymiešame všetky suroviny spolu a pridáme rum.Je to veľmi chutný likér a robievam ho na Vianoce. Dúfam,že aj Vám poľahodí.

Diskusia k receptu

damisa
ukladám si robím vajcový koňak tak vyskúšam aj baileys
bibia1
my ho tiež robievame, pravidelne, nemôže u nás na Vianoce chýbať. Všetky suroviny sú už nakúpené, tak sa manželík môže do toho pustiť a ja budem len oblizovať, a popíjať :)
mili2936
U nás je to tiež klasika všetkých sviatkov, aj teraz už mám doma uvarené salko, keď prídem z práce, bude dokončovačka... Máme to veľmi radi, na zmrzlinku poliať alebo len tak, na "cuckanie"
maartina
je fakt výborný, aj u nás sa robieva ...včera som spravila ďalšiu dávku, lebo už jeden sme stihli aj "scuckať" :D
elisticka
dnes som urobila super je vynikajuci....mnam:-))) a prosim ta kde to skladujes v chladnicke? ci moze byt aj len v "bare" ? dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia