Bábovka
Autor receptu: bambulkaadka
Túto bábovku mám veľmi rada a zatiaľ chutila každému kto ju ochutnal. Suroviny aj doba
pečenia je pri pečení v malej keramickej forme na bábovku. Ak ju pečiem v tortovej forme
množstvo surovín je dvojnásobné a doba pečenia sa tiež musí prispôsobiť forme...
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne pridávame Heru, múku, mlieko a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahané bielka.
- Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice primiešame kakao a vylejeme do formy. Lízatkom môžeme jemne do cesta "popichať" čím sa nám farebne prepojí biele a hnedé cesto bábovky.
- Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu na 180 °C.
Do cesta môžeme pridať nasekané orechy, hrozienka, kúsky čokolády... kto ako má rád :)
Prajem dobrú chuť :) :)