Bábovka s goji a čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: bogar
chcela som si vylepšiť bábovku tak skúšam čo ma napadne :)
30 minút príprava |
30-40 minút na 250-200 °C |
Postup
- pripravené surovinky a hlavne môj nový pomocník v kuchyni robot ktorý som dostala predčasne ako darček pod stromček :) od mojej milovanej maminy :) tak trošku sa chválim :)
- oddelím si bielka ..... od žĺtkov ....
- ku žĺtkom pridám cukor citrónovú kôru soľ a vanilkový cukor....
- kým mieša môj kamoško tak si vyšľahám bielky na tuhú penu .....
- začala som pridávať múku s kypriacim práškom ....... a sneh.... striedavo ....
- kým som striedavo pridávala múku a sneh dala som si rozpustiť maslo .... ale nesmie byť horúce preto ho necháme vychladnúť ......
- a šup ku kamoškovi sneh...... :)
- na záver som pridala šľahačku a potom už len ručne vmiešala maslo.....
- naliala som do formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou ... trochu masy som si nechala a vmiešala som do nej kakao .. a opäť všetko vliala do formy ... :)
- pridala som čokoládu a goji ktoré boli namáčané 10 min . Aby nepadli na spodok jemne som ich obalila v strúhanke :) .... a šup do rúry ....
- všetci máme iné rúry tak záleží na vás ako dlho necháte bábovku v rúre .... minimálne však pol hod .... pocukrujete alebo si urobíte polevu a dobrú chuť..... :)