Bábovka s goji a čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: bogar

chcela som si vylepšiť bábovku tak skúšam čo ma napadne :)

30 minút
príprava
30-40 minút
na 250-200 °C

Postup

  1. pripravené surovinky a hlavne môj nový pomocník v kuchyni robot ktorý som dostala predčasne ako darček pod stromček :) od mojej milovanej maminy :) tak trošku sa chválim :)
  2. oddelím si bielka ..... od žĺtkov ....
  3. ku žĺtkom pridám cukor citrónovú kôru soľ a vanilkový cukor....
  4. kým mieša môj kamoško tak si vyšľahám bielky na tuhú penu .....
  5. začala som pridávať múku s kypriacim práškom ....... a sneh.... striedavo ....
  6. kým som striedavo pridávala múku a sneh dala som si rozpustiť maslo .... ale nesmie byť horúce preto ho necháme vychladnúť ......
  7. a šup ku kamoškovi sneh...... :)
  8. na záver som pridala šľahačku a potom už len ručne vmiešala maslo.....
  9. naliala som do formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou ... trochu masy som si nechala a vmiešala som do nej kakao .. a opäť všetko vliala do formy ... :)
  10. pridala som čokoládu a goji ktoré boli namáčané 10 min . Aby nepadli na spodok jemne som ich obalila v strúhanke :) .... a šup do rúry ....
  11. všetci máme iné rúry tak záleží na vás ako dlho necháte bábovku v rúre .... minimálne však pol hod .... pocukrujete alebo si urobíte polevu a dobrú chuť..... :)