Bábovka plnená roládou (fotorecept)
Autor receptu: eldina
Nezvyčajná, ale zároveň veľmi chutná kombinácia..
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Potrebujeme: /do bábovkového cesta môžte pridať aj rum/
- najprv pripraviť roládu: všetky ingrediencie zmiešať, dať na najväčší plech papier na pečenie a vyliať naň masu na roládu/dobre roztiahnite po papieri, roláda má byť dlhá//...dať piecť na 180°C cca 5-7 minút../toto si sledujte, závisí od trúby, cesto je tenulinké, piecť, kým trochu nezhnedne/......
- čistú kuchynskú utierku namočiť, dobre vyžmýkať, položiť na ňu horúce upečené cesto aj s papierom
- natesno zrolovať...tak nechať vychladnúť
- Cesto na bábovku: vajcia vymiešať, pridať rozpustené maslo, cukor +vanilkový cukor, štipku soli, 1 ČL škorice, 5 PL hl.múky, 3 ČL kakaa, 1/2 PDP, ak chcete, tak aj nasekané orechy (ja som dala) ...
- medzitým vychladla roláda, vybrať ju z utierky, stiahnuť papier na pečenie, potrieť lekvárom...zrolovať
- bábovkovú formu potrieť olejom, posypať múkou /pri silikónovej forme toto vynechať/, na dno dať cesto (za jednu naberačku) , teraz vložiť lekvárovú roládu, zaliať zvyškom cesta
- piecť na 180 °C cca 35 min /ked začne zhora cesto hnednúť, položiť naň papier na pečenie/
- na tanier otočiť hore dnom bábovkovú formu, položiť na ňu mokrú utierku, nechať chvíľu postáť, lepšie sa vyklopí...
- je krásna...:))))))))))))
- manuálna príprava je dokopy max. 10 minút, ostatné je pečenie.... je to veľmi jednoduchý koláč
|