Bábovka plnená roládou (fotorecept)

Autor receptu: eldina

Nezvyčajná, ale zároveň veľmi chutná kombinácia..

10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /do bábovkového cesta môžte pridať aj rum/
  2. najprv pripraviť roládu: všetky ingrediencie zmiešať, dať na najväčší plech papier na pečenie a vyliať naň masu na roládu/dobre roztiahnite po papieri, roláda má byť dlhá//...dať piecť na 180°C cca 5-7 minút../toto si sledujte, závisí od trúby, cesto je tenulinké, piecť, kým trochu nezhnedne/......
  3. čistú kuchynskú utierku namočiť, dobre vyžmýkať, položiť na ňu horúce upečené cesto aj s papierom
  4. natesno zrolovať...tak nechať vychladnúť
  5. Cesto na bábovku: vajcia vymiešať, pridať rozpustené maslo, cukor +vanilkový cukor, štipku soli, 1 ČL škorice, 5 PL hl.múky, 3 ČL kakaa, 1/2 PDP, ak chcete, tak aj nasekané orechy (ja som dala) ...
  6. medzitým vychladla roláda, vybrať ju z utierky, stiahnuť papier na pečenie, potrieť lekvárom...zrolovať
  7. bábovkovú formu potrieť olejom, posypať múkou /pri silikónovej forme toto vynechať/, na dno dať cesto (za jednu naberačku) , teraz vložiť lekvárovú roládu, zaliať zvyškom cesta
  8. piecť na 180 °C cca 35 min /ked začne zhora cesto hnednúť, položiť naň papier na pečenie/
  9. na tanier otočiť hore dnom bábovkovú formu, položiť na ňu mokrú utierku, nechať chvíľu postáť, lepšie sa vyklopí...
  10. je krásna...:))))))))))))
  11. manuálna príprava je dokopy max. 10 minút, ostatné je pečenie.... je to veľmi jednoduchý koláč