Bábovka bezlepková fotorecept

janka81 - fotkajanka81, 9. februára 2011
Bábovka bezlepková (fotorecept)
Foto: janka81

Recept na túto skvelú bábovku som získala na stretnutí celiatikov. Na začiatku mojej bezlepkovej diety by som neverila, že sa dá upiecť takáto krásne Zobraziť celý popisRecept na túto skvelú bábovku som získala na stretnutí celiatikov. Na začiatku mojej bezlepkovej diety by som neverila, že sa dá upiecť takáto krásne vysoká a veľmi dobrá bezlepková bábovka.

12
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
200 g
100 ml
100 ml
220 g
1 ks
1 hrsť, nasekané
1 hrsť, nasekaná
1 hrsť,sušené




Postup

  1. 1

    suroviny , ktoré potrebujeme:

    Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

    Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu , do ktorej pridáme vodu a olej. Zvolte si vysokú nádobu alebo takú s menším otvorom ako mám ja, pretože po pridaní vody a oleja to veľmi prská. Šľaháme asi 10min, aby sa nám vytvorila pena.

    Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do žĺtkovej peny pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh, premiešavame z lahka , už len ručne.

    Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na koniec pridáme hrsť orechov, čokolády, brusníc .

    Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vlejeme do vymastenej bábovkovej formy(ja som použila heru). Dáme piecť do predhriatej rúry na 170°C, na 45min, program multifunkčno.

    Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení vyklopíme z formy. (ak si chcete byť istí, že je bábovka prepečená, ešte pred vyklopením vpichnite do nej špajdlu, ak sa na špajdlu nenalepí cesto, tak je hotová)

    Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Posypeme práškovým cukrom a papáme. Dobrú chuť :))

    Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
Krasne sa ti vydarila, musela byť chutná.
elisticka
Janik no naozaj je nadherna ta babovecka skoda ze si mi kusok nedoniesla ochutnat:-))))))
janger
Je teda naozaj krasna a aj peknu formu mas :-)!
tatranka
Krásna,žltučká,vysoká.Za takú bábovku by sa nemusela hanbiť ani cukrárka.Vydarená a vonia až ku mne pod V.Tatry.Pekný recept pre celiatikov.
majkas
janka krasna babovka, urcite bola mnamkova;)
ja sa uz dlhsie chystam kupit si tu silikonovu formu, lebo som si myslela ze to uz netreba vymazavat tukom a ani vysypavat mukou a ty tu mas ze hej. Neskusala si v nej piect aj bez potretia tukom?
cica2
nádherná bábovka a určite aj chuťovo dobrá!....kde dostať takúto formu?
janka81
Mám túto formu od firmy Taprware, skúšala som piecť aj bez vymastenia, ale prilepila sa mi bábovka,tak neviem či som spravila v niečom chybu.... ale nemusím vysýpať múkou
silvia68
Dnes som ju piekla, ale nie vo forme ale len na plechu bola dobrá, už jej niet
janka81
to som rada , že chutila, aj u nás rýchlo zmizne :)
coldbery
Úžasne vyzerajúca babovka....ukladám urobím ju vnučke celiatičke....:)
martinka99
Prosím o radu s čokaladami,ako to vyzera,obsahuju lepok alebo nie,ked čitam tak skoro vždy čitam pš.muka a pod.lebo potrebujem mat istotu ma100%,že su vhodne pre celiatikov ďakujem.
janka81
martinka, ja som použila 86%čokoládu figaro, tá je bezlepková
väčšinou tie vysokopercentné čokolády sú bezlepkové, ale tiež vždy čítam zloženie
sandratamer
@janka81 , ďakujem za super recept. Je to po mesiaci trápenia sa prvá vec, ktorá sa mi podarila upiecť s bezlepkovou múkou a neskončila v koši.

janka81
sandra, ja som tiez bola vdacna za taky super recept, preto som sa tu on podelila, som rada , za sa ti vydarila, len tak dalej :)
sandratamer
@janka81 , nemáš náhodou recept na bezlepkovú tortu, korpus bez mlieka? Skúšala som už niektoré bezlepkové korpusy so zlatým klasom, žiaľ vždy to skončí v koši, nech skúšam ako skúšam. S tou múkou, ktorú požívaš v tejto bábovke mám zatiaľ dobrú skúsenosť, keby si náhodou mala nejaký tip, bolo by to fajn...
irenaw
Pre @sandratamer tento sa zatiaľ vždy podaril, piekli sme ho 3x krát, posunula som recept aj kamoške, tiež bola úspešná, je jednoduchý:
Rozpis surovín je na tortu s priemerom 28 cm, forma je plná až po vrch (pre priemer 24-26 cm treba upraviť množstvá na 4 vajcia): 300 g trstinového cukru, 6 vajec, 1,5 dl vody, 1,5 dl rastlinného oleja, 280 g Schar mix C, 20 g holandské kakao (pre vanilkovú verziu len 300 g Schar Mix C), 1 čl vanilkového extraktu, 2 čl bezfosfátového prášku do pečiva s vínnym kameňom.
Postup:
Formu na spodu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Boky nie. Rúru dáme vyhrievať na 170°C. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme vodu, olej a prešľaháme. Do múky vmiešame prášok do pečiva a kakao. Múku na trikrát postupne vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Dáme do formy a pečieme 60-75 minút. Skúsime špajdľou. Necháme 15 minút postáť a uvoľníme boky formy. Necháme na mriežke úplne vychladnúť. Takto veľký korpus prerežem na 4-5 plátov.
sandratamer
Keď som to rozrátala, vyšlo mi, že je to tento recept, akurát je tam trochu menej múky :-D . Korpus je super, tak o týždeň pôjdem na istotu, ešte raz veľká vďaka @irenaw aj @janka81 !
irenaw
tak to som dobrá, mohla som si to hneď na začiatku všimnúť a stačilo napísať, že to je on. robíme ho už 100 rokov ako tortu s hladkou múkou a takto sme ju vyskúšali len minulý rok. ani mi to nenapadlo, že táto bábovka je rovnaká. tak teraz aspoň vieme, že je výborná a odporúčam všetkým ;-D @sandratamer som rada, že si spokojná.
janka81
@sandratamer , prepac, dlho som tu nebola...
ja som si korpus robievam tiez podla klasickeho receptu, len vymenim muku... mam tu aj recept na bezlepkovu cokoladovu torticku , pozri si...a moja mamina ma strasne vela bezlepkovych receptov, myslim , ze vsetky kolaciky a zakusky sa daju urobit, len staci vymenit za nasu muku. Mne najviac robi problem len linecke cesto, tam musime pridat viacej vajicok
elizabeth
Toto je nejlepší recept na bezlepkovou bábovku :) Je krásně nadýchaná a prostě výborná, moc děkuji za recept, jinou už zkoušet nebudu. Kdo má rád může přidat i citrón. kůru a trochu rumu (bude pak krásně vonět), ale i tak je naprosto luxusní. Chtěla jsem ještě přidat foto jak se povedla, ale nějak nevím jak :)
lillie2014
prave sa mi pecie v rure :) :D som velmi zvedava na vysledok... jedine som nedala brusnice bo doma nemam :( ale verim, ze aj tak bude fajnova :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia