Bábovka bezlepková (fotorecept)
Autor receptu: janka81
Recept na túto skvelú bábovku som získala na stretnutí celiatikov. Na začiatku mojej bezlepkovej diety by som neverila, že sa dá upiecť takáto krásne vysoká a veľmi dobrá bezlepková bábovka.
12 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- suroviny , ktoré potrebujeme:
- Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu , do ktorej pridáme vodu a olej.
Zvolte si vysokú nádobu alebo takú s menším otvorom ako mám ja, pretože po pridaní vody a oleja to veľmi prská. Šľaháme asi 10min, aby sa nám vytvorila pena.
- Do žĺtkovej peny pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh, premiešavame z lahka , už len ručne.
- Na koniec pridáme hrsť orechov, čokolády, brusníc .
- Vlejeme do vymastenej bábovkovej formy(ja som použila heru). Dáme piecť do predhriatej rúry na 170°C, na 45min, program multifunkčno.
- Po upečení vyklopíme z formy.
(ak si chcete byť istí, že je bábovka prepečená, ešte pred vyklopením vpichnite do nej špajdlu, ak sa na špajdlu nenalepí cesto, tak je hotová)
- Posypeme práškovým cukrom a papáme. Dobrú chuť :))