Bábovka bezlepková (fotorecept)

Autor receptu: janka81

Recept na túto skvelú bábovku som získala na stretnutí celiatikov. Na začiatku mojej bezlepkovej diety by som neverila, že sa dá upiecť takáto krásne vysoká a veľmi dobrá bezlepková bábovka.

12
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. suroviny , ktoré potrebujeme:
  2. Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu , do ktorej pridáme vodu a olej. Zvolte si vysokú nádobu alebo takú s menším otvorom ako mám ja, pretože po pridaní vody a oleja to veľmi prská. Šľaháme asi 10min, aby sa nám vytvorila pena.
  4. Do žĺtkovej peny pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh, premiešavame z lahka , už len ručne.
  5. Na koniec pridáme hrsť orechov, čokolády, brusníc .
  6. Vlejeme do vymastenej bábovkovej formy(ja som použila heru). Dáme piecť do predhriatej rúry na 170°C, na 45min, program multifunkčno.
  7. Po upečení vyklopíme z formy. (ak si chcete byť istí, že je bábovka prepečená, ešte pred vyklopením vpichnite do nej špajdlu, ak sa na špajdlu nenalepí cesto, tak je hotová)
  8. Posypeme práškovým cukrom a papáme. Dobrú chuť :))