Foto: ancicka
25 minút
príprava
príprava
1 hod minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Vymiesiť cesto a nechať vykysnuť. Miesiť by sa malo ručne aspoň 5-10 min čím dlhšie, tým lepšie, lebo cesto je potom kvalitnejšie. Ja som si nechal vypracovať cesto v pekárničke.
-
2
Po vykysnutí cesto vyložíme na pomúčenú dosku, vyvaľame a
-
3
3x ho prekladáme po 20 min. ako lístkové cesto.
-
4
Potom ho dáme na okruhlý plech, potrieme vodou a
-
5
v strede urobíme dierku. Medzitým si nahrejeme rúru a zatiaľ nám podkysne. Pečieme 20 min. na 220 °C a potom teplotu stiahneme na 150-160 °C podľa typu rúry.
-
6
Upečený necháme vychladiť na mriežke.
-
7
Dobrú chuť!
Chlebik je naozaj krasny a urcite aj chutny...
@janea , pýtaš sa na kvások, ale @ancicka vymiesila už hotové cesto, ktoré vybrala z pekárničky, a do tej dala všetko na cesto naraz, ako vidíš aj v postupe. Aspoň si teda myslím, že je to tak, dúfam, že nabude vadiť, že som ti to napísala miesto nej.