Babkin jahodový džem
Autor receptu: diabambulka
Takto ma ho naučila naša úžasná babka :-)))
Postup
- Jahody umyjeme a očistíme. Väčšie kúsky prekrojíme na polovičku. Jahody dáme do väčšieho hrnca a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť (max.24 hodín ).
Jahody prevaríme 2 krát po dobu 3 minút a zakaždým necháme vychladnúť, aby sa odparila prebytočná tekutina. Jahody môžeme troška popučiť s pučidlom na zemiaky, pridáme kyselinu citrónovú, ktorá zároveň slúži ako konzervant a posledný-krát varíme do požadovanej hustoty. Hotový horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 5-10 minút ( len toľko aby chytilo viečko ).
- Z tohto množstva pripravíme 4 litre domáceho džemíku s kúskami jahôd :-)
- Prajem Vám dobrú chuť :-)))