Babkin jahodový džem

Autor receptu: diabambulka

Takto ma ho naučila naša úžasná babka :-)))

Suroviny

Postup

  1. Jahody umyjeme a očistíme. Väčšie kúsky prekrojíme na polovičku. Jahody dáme do väčšieho hrnca a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť (max.24 hodín ). Jahody prevaríme 2 krát po dobu 3 minút a zakaždým necháme vychladnúť, aby sa odparila prebytočná tekutina. Jahody môžeme troška popučiť s pučidlom na zemiaky, pridáme kyselinu citrónovú, ktorá zároveň slúži ako konzervant a posledný-krát varíme do požadovanej hustoty. Hotový horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 5-10 minút ( len toľko aby chytilo viečko ).
  2. Z tohto množstva pripravíme 4 litre domáceho džemíku s kúskami jahôd :-)
  3. Prajem Vám dobrú chuť :-)))