Babičkine úhrabky

Autor receptu: renate

Tak s týmto jedlom som sa zoznámila v reštaurácii, kam pravidelne chodím obedovať. Tá chuť mi doslova učarovala a tak som si od majiteľa vypýtala recept. Trošku otáľal, no nakoniec prezradil :-)))))

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme do mäkka. Spražíme si slaninku na oleji spolu s nakrájanou cibuľkou. Do uvarených a popučených zemiakov pridáme slaninku s cibuľkou a nakrájanú kyslú kapustu. Okoreníme a všetko pomiešame. Zmes natrieme na pekáč vymastený olejom. Upečieme. Tesne pred dopečením rozbijeme na to vajíčka tak, aby sa nerozliali žĺtka a krátko dopečieme. Najlepšie, ak sa žĺtka uvaria iba do polomäkka, aby sa pri krájaní trošku roztiekli......je to úžasná mňamka!