Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 4. júla 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifomFoto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
50 min
príprava

Suroviny

1 ks (väčšie, mäkké na dotyk)
250 g
200 g
200 g
300 g
10 g
40 g
40 g
40 g
20 g (alebo vínny ocot)

Postup prípravy

  1. 1

    Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové listy osušíme v odstredivke. Medzitým pripravíme rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.

  2. 2

    Roštenku štedro osolíme, okoreníme a natrieme tenkou vrstvou horčice. Opečieme na grilovacej panvici na oleji zo všetkých strán. Roštenku necháme po ugrilovaní odstáť na teplom mieste aspoň 10 minút. Zároveň s mäsom grilujeme červenú cibuľu nakrájanú na 1 – 1,5 cm kolieska, ktoré osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Pripravíme dresing – v octe rozmiešame cukor, nasekané estragónové lístky, pridáme horčicu, soľ, čerstvo namleté korenie a za stáleho miešania prilievame olej. Vyšľaháme. Pripravený dresing môžeme naliať na dubový šalát, ktorý sme preložili do veľkej misy. Pridáme datľové paradajky, grilovanú cibuľu a zľahka premiešame. Uložíme na tanier alebo misu a poukladáme mesiačiky avokáda a na plátky nakrájaný rozbif.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist