Šalát s grilovanou roštenkou
Šalát s grilovanou roštenkou

Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 4. júla 2018
Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

1 ks (väčšie, mäkké na dotyk)
250 g
200 g
200 g
300 g
10 g
40 g
40 g
40 g
20 g (alebo vínny ocot)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové listy osušíme v odstredivke. Medzitým pripravíme rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.

  2. 2

    Roštenku štedro osolíme, okoreníme a natrieme tenkou vrstvou horčice. Opečieme na grilovacej panvici na oleji zo všetkých strán. Roštenku necháme po ugrilovaní odstáť na teplom mieste aspoň 10 minút. Zároveň s mäsom grilujeme červenú cibuľu nakrájanú na 1 – 1,5 cm kolieska, ktoré osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Pripravíme dresing – v octe rozmiešame cukor, nasekané estragónové lístky, pridáme horčicu, soľ, čerstvo namleté korenie a za stáleho miešania prilievame olej. Vyšľaháme. Pripravený dresing môžeme naliať na dubový šalát, ktorý sme preložili do veľkej misy. Pridáme datľové paradajky, grilovanú cibuľu a zľahka premiešame. Uložíme na tanier alebo misu a poukladáme mesiačiky avokáda a na plátky nakrájaný rozbif.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: