Foto: mariaklara
Tento recept robievam na Veľkú noc a na menšie rodinné oslavy ( práve teraz keď bolo Jozefa ), je to veľmi ľahké a chutné Zobraziť celý popisTento recept robievam na Veľkú noc a na menšie rodinné oslavy ( práve teraz keď bolo Jozefa ), je to veľmi ľahké a chutné pohostenie namiesto chlebíčkov pri nedeľnom stretnutí našej rodiny.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks väščia |
|
250 - 300 ml |
|
100 - 150 g ( diétna ) |
|
200 ml čerstvá alebo mrazená |
|
1 ks v kocke bez glutamanu sodného |
|
1 ks a voda |
|
3 ks uvarené na tvrdo |
|
1-2 ks ( nemusí byť ) |
|
na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si :
-
2
Salámu pokrájame na kocky.
-
3
Aj vajíčka pokrájame na kocky.
-
4
Do hrnčeka si dáme zovrieť vodu s mäsovým vývarom, do teplého pridáme želatínu ( nie do horúceho ) vody si pripravíme o polovicu menej, ako je v návode želatíny.
-
5
Mrazenú zeleninu rozpustíme v mikrovlnke asi na 15 - 20 sek, ( nie uvariť ). Salámu, vajíčka a zeleninu spolu premiešame.
-
6
Pridáme tatarskú omáčku a smotanu, zľahka premiešame.
-
7
Prilejeme mierne vychladenú želatínu ( ešte riedku ), spolu premiešame.
-
8
Pripravíme si nádobu, do ktorej to prelejeme.
-
9
Zarovnáme, prikryjeme vrchnákom a dáme aspoň na 12 hod. do chladničky.
-
10
Ja mám nádobu z tupperware, ktorá sa dá rozobrať, aspik z nej vypadne. Môžete použiť hocijakú silikónovú formu.
-
11
Ozdobíme malými paradajkami, paprikou a podávame s pečivom. " Dobrú chuť ! "
nôžka s kožou, najlepšie svieža, neúdená plus šunka, soľ a cesnak.
Ked uvarím, vyfotím a pošlem.
Ešte raz díky.
neskúšala, iba jedla čo druhí urobili. Ukladám.