Aspik fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 21. marca 2012

Tento recept robievam na Veľkú noc a na menšie rodinné oslavy ( práve teraz keď bolo Jozefa ), je to veľmi ľahké a chutné Zobraziť celý popisTento recept robievam na Veľkú noc a na menšie rodinné oslavy ( práve teraz keď bolo Jozefa ), je to veľmi ľahké a chutné pohostenie namiesto chlebíčkov pri nedeľnom stretnutí našej rodiny.

10 - 15
porcií
15 - 20 minút
príprava
10 - 15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väščia
250 - 300 ml
100 - 150 g ( diétna )
200 ml čerstvá alebo mrazená
1 ks v kocke bez glutamanu sodného
1 ks a voda
3 ks uvarené na tvrdo
1-2 ks ( nemusí byť )
na ozdobenie:

Postup

  1. 1

    Pripravíme si :

    Aspik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Salámu pokrájame na kocky.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aj vajíčka pokrájame na kocky.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnčeka si dáme zovrieť vodu s mäsovým vývarom, do teplého pridáme želatínu ( nie do horúceho ) vody si pripravíme o polovicu menej, ako je v návode želatíny.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mrazenú zeleninu rozpustíme v mikrovlnke asi na 15 - 20 sek, ( nie uvariť ). Salámu, vajíčka a zeleninu spolu premiešame.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme tatarskú omáčku a smotanu, zľahka premiešame.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prilejeme mierne vychladenú želatínu ( ešte riedku ), spolu premiešame.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si nádobu, do ktorej to prelejeme.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zarovnáme, prikryjeme vrchnákom a dáme aspoň na 12 hod. do chladničky.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ja mám nádobu z tupperware, ktorá sa dá rozobrať, aspik z nej vypadne. Môžete použiť hocijakú silikónovú formu.

    Aspik (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ozdobíme malými paradajkami, paprikou a podávame s pečivom. " Dobrú chuť ! "

    Aspik (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

medovnicek
podobné robievam aj ja na Vianoce a Veľkú noc, je to výborná pochúťka, dokonca to robím aj v tej istej forme:)
pacik
Nemám takú peknú formu, skúsim do bábovkovej zo silikónu, aspik máme radi :-)
aroooo
tak takéto som ešte nevidela,zaujímavé, hodné vyskúšať,KK
1x daduje
naninka1
Aj ja to robievam, do formy srnči chrbát, je to veľmi dobré. Ďakujem, za pripomenutie.
celero
Pekne zrozumiteľný a názorný recept :) Niekedy ho vyskúšam.
bejaja
páči sa mi to, na Veľkú noc robievam vaječnú hrudku, ale toto určite tiež vyskúšam....
orchidea
takéto recepty som ešte neskúšala a už sa dávno na to chystám, páči sa mi tvoj recept, aj formu mám presne takú len modrú takže hurá do toho...
yoginka
Robievam to ,ale dávám zavarenu moravanku a bez smotany...
viedra
super ja to mam uližene vajičkovy veniec ak možem poradit ja to davam aj do umeleho obalu od vajičok a vzniknu take male vajička a davam ich na salamovu misu
rea1
ja to robim tiez s moravankou a zmes lejem do silikonovej formy na vacsie muffiny. su to potom take "jednohubky".
lia66
Teda aspik u nás ee...ale toto vyzerá úchvatne!!! Aj recept(s tou tatarkou, smotanou), aj na pohľad-nádhera!!! Už aj to mám uložené a na Veľkú noc určite urobím!
leomax
Pekné,už aj idem kúpiť suroviny.Vďaka za senzačný recedpt
mery8658
Recept uložený v KK. Napadlo ma že to vyskúšam na Veľkú Noc, urobiť do silikonových formičiek na maffiny - môžno dobrý napád. Čo vy na to?
an3da
Na Velku Noc sa u nás varí tzv. studenia. Dobre umyté paprčky alebo
nôžka s kožou, najlepšie svieža, neúdená plus šunka, soľ a cesnak.
Ked uvarím, vyfotím a pošlem.
sonulienka
Ďakujem za recept na budúci týždeň mám sviatok vyskúšam "pochválim sa".
Ešte raz díky.
tatranka
Hneď ma zlákala fotografia.Máš krásne urobený tento aspik.Uložila som si ho do receptov a v menšom ho vyskúšam.
an3da
Aspik je peknučký, aj nádoba, mám podobný recept ale ešte som to
neskúšala, iba jedla čo druhí urobili. Ukladám.
leomax
Práve som ho vložil do chladničky. Bože, ako to vydržím 12 hodín? To fakt musí tak dlho tuhnúť? Neviem, či vstanem o 2.00hod. v noci. Ale hádam hej!
mariaklara
Som rada, že sa vám môj recept páči, niekedy sa staré oprášené recepty zídu.@leomax , som zvedavá ako sa ti podaril, daj vedieť.
ola111
Ako pekne vyzerá,tak určite aj chutí,musím vyskúšať:-)
3sandra3
dobrý recept... dá sa to urobiť aj v klasickej bábovkovej forme?
evanaaa
Toto je niečo ozaj dobré a dobré na tom je aj to, že suroviny sa dajú obmieňať podľa ľubovôle - komu čo chutí, ja by som si dala tiež vajíčka, údené mäso, zeleninku, aj čerstvú povarenú ( mrkva, brokolica....), najlepšie vyskúšať, len neviem, ako s tou želatínou. Viem že nie hocijakú, ale na aspik, nie tú tortovú.
ancicka
Toto sa chystam urobiť na veľkú noc.je to fajnové.
leomax
mariaklara už som nevydržal a ochutnal som, je to vynikajúce už teraz. Ďakujem
zdezda
:-) ďakujeeeeem, že si poskytla tento výborný receptík, ja som si ho zabudla na chalupe a chystám sa túto dobrotu urobiť už tento víkend pre oslávencov :-)
violetacamorova
Krása, hlavne tá forma, ja robím aspik so zeleninovou zmesou moravanka, ale tu v zahraničí ju nedostanem, tak tento tvoj aspik ma inšpiroval k novému zloženiu aspiku, bez tejto našej klasickej zeleninovej nakladanej zmesi, ďakujem! Tiež ho robím do formy na srnčí chrbát, nemám takú krásnu formu, ako je tá tvoja.
mariaklara
@leomax , som veľmi rada, že si spokojný. Teší ma aj to, že sa vám ostatným tiež pozdáva môj recept. Mám ešte jeden podobný recept s tvarohom, len ho musím odskúšať. Potom ho sem zavesím ( ak sa podarí ). @evanaaa , želatínu používam len tú, čo je v úvodnej fotke. Je to biely sáčik a sú na ňom nakreslené farebné kocky, určite ho tam vidíš.
rigocka
Krásny veniec,ešte som nerobila aspik,ale tento vyzerá super určite ho vyskúšam niekedy.
ata8888
juj skoda ,ze som si to az takto neskoro vsimla ,ale urcite to skusim na maj ....dakujem
hambalko35
Chystam sa to urobit na vikend,mam tuto istu formu ale ešte som v nej nič nerobila,treba ju pred naplnenim vyplachnut aj s vodou aby sa mi aspik neprilepil?
hambalko35
Chystam sa to urobit na vikend,mam tuto istu formu ale ešte som v nej nič nerobila,treba ju pred naplnenim vyplachnut aj s vodou aby sa mi aspik neprilepil?
mariaklara
Nie, netreba, lebo keď ten stred oddelíš, same to klesne na podložku. Držím palce, nech sa vydarí, daj potom vedieť, ako to dopadlo.
katkadca
Mňam, mňam, robila som v strede týždňa, keď musíš, tak musíš, chuť sa nedala oklamať :)))
gababu1
..krasny recept,idem vyskusat cez vikend...ale este prosm k tej zelatine v tom obale..ja som skusala ju davat na kolace,este ani raz sa mi nezadarila.........vy tam pisete,ze vody dat polovicu...to akoze na rozmiesanie,?..potom uz len vlejeme do masy??Sory,ze sa tak hlupo pytam.....dakujem.
turistka
@mariaklara , pomaly už prehľadávam KK, príde Veľká noc a tak mi padol do oka Tvoj recept, našťastie ho mám uložený. Tak na sviatky pripravím.
janka1011
@mariaklara tak toto sa chystám urobiť na veľkú noc, len tiež dosť dobre nerozumiem tej želatíne. V akom množstve vody mám urobiť bujón??? 2 dcl, 3 dcl, ...??? A potom do toho vsypať želatínu alebo si želatínu pripraviť s vodou zvlášť? Ďakujeeem

Zaujímavé video z archívu TV Varecha