Aspik (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tento recept robievam na Veľkú noc a na menšie rodinné oslavy ( práve teraz keď bolo Jozefa ), je to veľmi ľahké a chutné pohostenie namiesto chlebíčkov pri nedeľnom stretnutí našej rodiny.

10 - 15
porcií
15 - 20 minút
príprava
10 - 15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si :
  2. Salámu pokrájame na kocky.
  3. Aj vajíčka pokrájame na kocky.
  4. Do hrnčeka si dáme zovrieť vodu s mäsovým vývarom, do teplého pridáme želatínu ( nie do horúceho ) vody si pripravíme o polovicu menej, ako je v návode želatíny.
  5. Mrazenú zeleninu rozpustíme v mikrovlnke asi na 15 - 20 sek, ( nie uvariť ). Salámu, vajíčka a zeleninu spolu premiešame.
  6. Pridáme tatarskú omáčku a smotanu, zľahka premiešame.
  7. Prilejeme mierne vychladenú želatínu ( ešte riedku ), spolu premiešame.
  8. Pripravíme si nádobu, do ktorej to prelejeme.
  9. Zarovnáme, prikryjeme vrchnákom a dáme aspoň na 12 hod. do chladničky.
  10. Ja mám nádobu z tupperware, ktorá sa dá rozobrať, aspik z nej vypadne. Môžete použiť hocijakú silikónovú formu.
  11. Ozdobíme malými paradajkami, paprikou a podávame s pečivom. " Dobrú chuť ! "