Aspik (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Tento recept robievam na Veľkú noc a na menšie rodinné oslavy ( práve teraz keď bolo Jozefa ), je to veľmi ľahké a chutné pohostenie namiesto chlebíčkov pri nedeľnom stretnutí našej rodiny.
10 - 15 porcií |
15 - 20 minút príprava |
10 - 15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si :
- Salámu pokrájame na kocky.
- Aj vajíčka pokrájame na kocky.
- Do hrnčeka si dáme zovrieť vodu s mäsovým vývarom, do teplého pridáme želatínu ( nie do horúceho ) vody si pripravíme o polovicu menej, ako je v návode želatíny.
- Mrazenú zeleninu rozpustíme v mikrovlnke asi na 15 - 20 sek, ( nie uvariť ). Salámu, vajíčka a zeleninu spolu premiešame.
- Pridáme tatarskú omáčku a smotanu, zľahka premiešame.
- Prilejeme mierne vychladenú želatínu ( ešte riedku ), spolu premiešame.
- Pripravíme si nádobu, do ktorej to prelejeme.
- Zarovnáme, prikryjeme vrchnákom a dáme aspoň na 12 hod. do chladničky.
- Ja mám nádobu z tupperware, ktorá sa dá rozobrať, aspik z nej vypadne. Môžete použiť hocijakú silikónovú formu.
- Ozdobíme malými paradajkami, paprikou a podávame s pečivom. " Dobrú chuť ! "