Arménsky medový rez

Autor receptu: karina30

Tento recept som si priniesla z Arménska, kde je tento koláčik jeden z najobľúbenejších.

15
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny, ktoré patria do cesta okrem múky spolu vymiešame dáme na sporák a miešame kým sa zmes nezahustí. Postupne pridávame múku a zmes necháme vychladnúť. Cesto rozdelíme na 3 časti, každú časť dáme do rúry, položenú na papiere na pečenie a upečieme ich.
  2. Za ten čas pripravíme plnku. Salko si uvaríme 2 hodiny vopred. Maslo s cukrom vymiešame mixérom a pridáme vopred vychladené salko, vymiešame a pridáme kakao a koňak.
  3. Po upečení, pripravené cesto začneme vrstviť. Cesto, plnka, cesto, plnka, cesto a na vrchnú časť cesta vylejeme horúcu čokoládu. Rez necháme v pokoji 24 hod, následne ho pokrájame a môžeme degustovať.