Anjelské rezy
Foto: droetker
Komerčný recept<br />
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
5 ks |
|
120 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
200 g |
|
1 KL zarovnaná |
|
80 g (alebo margarín) |
|
Na pokvapkanie: | |
200 ml (napr. Granko s mliekom) |
|
Na náplň a ozdobenie: | |
1 bal |
|
200 ml |
|
4 PL zarovnané |
|
250 ml |
|
1 bal |
|
1 PL zarovnaná |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, polovicu cukru, vanilkový cukor a soľ do peny. Bielky ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha s druhou polovicou cukru a opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a rozpustené maslo alebo margarín. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a vložíme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 20 minút
- 2
Vychladnutý korpus prepichneme na niekoľkých miestach špajdľou a rovnomerne pokvapkáme kakaovým nápojom.
- 3
Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru (3 PL) podľa návodu na obale a potrieme ňou korpus. Smotanu s cukrom (1 PL) a smeta-fixom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a natrieme na krém. Na 2 hodiny uložíme do chladničky. Krátko pred podávaním posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu