Anjelské rezy

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 13. decembra 2016
Anjelské rezy
Foto: droetker

Komerčný recept<br />

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
5 ks
120 g
1 bal
 štipka
200 g
1 KL zarovnaná
80 g (alebo margarín)
Na pokvapkanie:
200 ml (napr. Granko s mliekom)
Na náplň a ozdobenie:
1 bal
200 ml
4 PL zarovnané
250 ml
1 bal
1 PL zarovnaná




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, polovicu cukru, vanilkový cukor a soľ do peny. Bielky ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha s druhou polovicou cukru a opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a rozpustené maslo alebo margarín. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a vložíme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 20 minút

  2. 2

    Vychladnutý korpus prepichneme na niekoľkých miestach špajdľou a rovnomerne pokvapkáme kakaovým nápojom.

  3. 3

    Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru (3 PL) podľa návodu na obale a potrieme ňou korpus. Smotanu s cukrom (1 PL) a smeta-fixom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a natrieme na krém. Na 2 hodiny uložíme do chladničky. Krátko pred podávaním posypeme kakaom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia