Anízové srdiečka

Autor receptu: tothka

Aj ja som podľahla predvianočným prípravám a tak som sa včera rozhodla vyskúšať nejaké nové recepty na vianočné pečivo. Upiekla som na skúšku tieto srdiečka a dnes, po návšteve mojich detí a vnúčat mi ledva zostalo na odfotenie. Keďže všetci sme sa zhodli že sú výborné a nám veľmi chutia, rozhodla som sa uverejniť aj tento recept.

80
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo a vanilku vymiešame do peny, pridáme po jednom vajcia, po troške pridávame práškový cukor a strúhanú citronovú kôru a šľaháme ešte aspoň 5 min.
  2. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, kakao a koreniny. V niekoľkých dávkach primiešame k vajcovo maslovej hmote a dôkladne spracujeme špirálami kuchynského robota. Cesto by sa nám nemalo lepiť a je vláčne. Ak by sa vám hmota zdala tvrdá, alebo sa drobila pridajte 2 - 3 polievkové lyžice vody . Cesto dáme na dve hodiny na chladné miesto odpočinúť.
  3. Na podložke vyvaľkáme cesto po častiach na hrúbku asi 3 mm. Formičkou vykrajujeme srdiečka a kladieme ich na plech . Nezabudnite na papier na pečenie. Do rúry zohriatej na 180 stupňov dáme piecť na 12 - 15 min. Pokračujeme kým nezlikvidujeme všetko cesto. Mne vyšlo 5 plechov, ale záleží na veľkosti vykrajovačky. Cesto sa nerozteká ani sa veľmi nezväčšuje, takže nemusíte mať obavu zo zlepenia. Vychladnuté srdiečka namáčame do vo vodnom kúpeli roztopenej čokolády a necháme stuhnúť polevu. Pri zdobení sa fantázii medze nekladú. Chuťovo mi keksíky pripomenuli trošku Indián keksy a z dávky urobíte asi 80 ks srdiečok.