Anglický rozbíf
Autor receptu: redakcia
Postup- Odležanú roštenku umyjeme,
čistou utierkou osušíme
a odblaníme. Tukovú časť na
povrchu aj so spodnou blanou
niekoľkokrát narežeme,
osolíme, okoreníme a pokvapkáme
tukom. Takto pripravenú
ju necháme hodinu odležať
v chlade.
- Potom rozohrejeme
tuk a z oboch strán
mäso prudko opečieme.
Potom pečieme v horúcej
rúre približne 20 minút, pričom
občas polievame vlastnou
šťavou a mierne dolievame
i vývar.
- Anglický rozbíf
musí byť vnútri ružový, nie
krvavý. Výpek vydusíme na
tuk, poprášime múkou a opražíme
dohneda. Potom zalejeme
vlažnou vodou a dobre
povaríme. Nakoniec šťavu
precedíme a dochutíme worcesterskou
omáčkou.
- Mäso
nakrájame na plátky, poukladáme
na tanier a polejeme
šťavou. Anglický rozbíf podávame
s opekanými zemiakmi
či rozličnou zeleninou pripravenou
na anglický spôsob
|