Anglický rozbíf

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme tukom. Takto pripravenú ju necháme hodinu odležať v chlade.
  2. Potom rozohrejeme tuk a z oboch strán mäso prudko opečieme. Potom pečieme v horúcej rúre približne 20 minút, pričom občas polievame vlastnou šťavou a mierne dolievame i vývar.
  3. Anglický rozbíf musí byť vnútri ružový, nie krvavý. Výpek vydusíme na tuk, poprášime múkou a opražíme dohneda. Potom zalejeme vlažnou vodou a dobre povaríme. Nakoniec šťavu precedíme a dochutíme worcesterskou omáčkou.
  4. Mäso nakrájame na plátky, poukladáme na tanier a polejeme šťavou. Anglický rozbíf podávame s opekanými zemiakmi či rozličnou zeleninou pripravenou na anglický spôsob